Michael Krmenčík prodloužil smlouvu s Viktorií do roku 2021

Útočník Michael Krmenčík prodloužil smlouvu s Viktorií Plzeň do roku 2021. Aktuálně nejlepší střelec ligového lídra vše stvrdil podpisem právě dnes v Doosan Areně za přítomnosti svého zástupce Dalibora Laciny a generálního manažera klubu Adolfa Šádka.

„Jsem šťastný, že jsme se domluvili a mohu svou budoucnost spojit s klubem, který nosím ve svém srdci. Věřím, že nás společně čekají velká vítězství,“ řekl po podpisu kontraktu Michael Krmenčík.

„Michael patří momentálně k nejlepším českým útočníkům. Dokázal se prosadit nejen ve viktoriánském, ale i v reprezentačním dresu, což potvrzuje jeho kvality. Jsme velmi rádi, že svoji budoucnost spojuje nadále s naším dresem. Jeho setrvání v Plzni pro nás bylo prioritou. Jednání byla velmi korektní a konstruktivní, za což patří poděkování Michaelovi i jeho zástupci Daliboru Lacinovi,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Čtyřiadvacetiletý útočník si v této sezoně připsal 9 ligových gólů a přidal 6 asistencí, je tedy aktuálně nejproduktivnějším hráčem HET ligy. Střelecky se dokázal prosadit i v pohárové Evropě, kde má pět zásahů. „Věřím, že se ještě do konce podzimu dám dohromady a pomohu klukům ve zbývajících dvou zápasech. Poté se musíme dobře a kvalitně připravit na náročné jaro. Společně s Viktorií máme jen ty nejvyšší ambice,“ uzavřel Krmenčík.

Věřím, že ještě neřekl poslední slovo, myslí si hráčův zástupce Dalibor Lacina

Během dnešního odpoledne doprovázel Dalibor Lacina v Doosan Areně Michaela Krmenčíka při podpisu nového kontraktu s Viktorií a klubovému webu poskytl rozhovor.

„Jednání o nové smlouvě pro Michaela Krmenčíka probíhala ve vzájemné shodě s klubem a v naprosto racionální rovině. Viktoria Plzeň i Michael mají své cíle, na kterých jsme se shodli. Věříme, že Plzeň s Michaelem Krmenčíkem oslaví v létě titul mistra ligy,“ prohlásil po podpisu smlouvy hráčův zástupce. 

„Díky tomu, že s Michaelem pracujeme už devět let, můžeme pozorovat kontinuální růst jeho výkonnosti. Těší nás, že nyní na všech úrovních začíná naplňovat předpoklady, které do něj byly v uplynulých letech vkládány. Úspěch a schopnost prosadit se na mezinárodní scéně je signifikantní informací o kvalitě hráče. Michaelovi se toto daří a já věřím, že stále neřekl poslední slovo. Jeho potenciál vidím v současnosti naplněný přibližně z osmdesáti procent,“ chválí Krmenčíka.

V uplynulé době se objevily spekulace o Krmenčíkově možném odchodu z Viktorie Plzeň. „Ano, o Michaela je zájem v zahraničí, protože v české lize neexistuje klub, který by ho dokázal získat. Nakonec Viktoria je na prvním místě a v tuto chvíli nemá smysl, aby Michael odcházel do klubu, který se Plzni dívá na záda. Pokud se někdy bude řešit Michaelova budoucnost směrem k transferu z Plzně, bude se řešit jedině v souvislosti se zahraničním celkem. Nyní se však koncentruje jen a pouze na úspěchy s Viktorií,“ popisuje Dalibor Lacina.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

Napsat komentář