Plzeň remizovala v Teplicích a rekord výher nepřekonala!

Fotbalisté Plzně remizovali v 15. kole HET ligy v Teplicích a zároveň utrpěli první bodovou ztrátu, takže jejich výrazný bodový náskok na čele ligové tabulky se může mírně zmenšit. Západočeši tak nezvítězili v lize poprvé po 16 odehraných zápasech a nepřekonali svůj vlastní rekord z ročníku 2015/16. Naopak Teplice udržely domácí neporazitelnost v ligové sezoně a zůstaly osmé a moc nescházelo, aby plně bodovaly.

Tepličtí nastoupili do zápasu již s uzdraveným kapitánem Ljevakovičem, začali velice aktivně s důrazem a plzeňského favorita dost zaskočili.

Po čtvrthodině hry si první šanci vypracoval domácí hráč, bývalý hráč Plzně, Fillo se uvolnil přes obránce, ale hostující Hubník na poslední chvíli gólové nebezpečí skluzem odvrátil.

Viktoria odpověděla až ve 29. minutě Petrželou, jehož střela těsně minula pravou tyč, o minutu později našel Kopic ve vápně volného Bakoše, který trefil gólmana Diviše.

Ve 43. minutě se po chybě plzeňské obrany dostaly Teplice do brejku tři na dva, ale Fillo v rozhodujícím okamžiku pokazil přihrávku a snahu o vedení zlikvidoval Hubník. V nastaveném čase prvního poločasu si naběhl z přímého kopu do vápna hostující Havel, jenže míč vykopl před brankovou čárou na rohový kop Král.

Po změně stran pokračovali opět viktoriáni v aktivitě. V 50. minutě se prokličkoval Kopic před brankáře Diviše, přihrál míč Havlovi, ale domácí zachránil těsně před brankovou čárou Vondrášek. Následná střela Hrošovského z hranice velkého vápna skončila nad brankou.

Teplice se hned od začátku druhé půle spíš zaměřily na zajištěnou defenzivu, jenže v polovině se obraz změnil a dvakrát nebezpečně zahrozily, ale Rezkovy střely zblokovala obrana. V 84. minutě mohl rozhodnout o výhře hostí aktivní Havel, jeho snaha hlavou ale skončila nad břevnem.

Viktoria Plzeň si ve čtvrtek zajistila postup do play-off Evropské ligy, přesto se snažila strhnout výhru na svoji stranu, jenže nakonec se musela smířit se ztrátou dvou bodů a poprvé od května střelecky zklamala.

„Doma chceme každé utkání stoprocentně vyhrát. Ale musíme říct, že proti nám stála Plzeň, která celý zápas potvrzovala, že je kvalitním týmem. Vytvořila si dvě, tři stoprocentní brankové příležitosti, dvakrát nás podržel brankář. My jsme si vypracovali jednu velkou šanci a několik náznaků, které jsme ale nedotáhli do zakončení. Myslím, že my jsme nepodali špatný výkon. Byli jsme zejména nebezpeční v brejcích. Takže bod bereme a jsme za něj rádi, je to takhle spravedlivé. Je to příjemné, ale příjemnější by bylo, kdybychom dokázali zvítězit,“ zhodnotil spokojeně Daniel Šmejkal trenér Teplic.  

„Měli jsme dvě šance, které byly gólové. Bohužel jsme je neproměnili. Ve finálním zakončení jsme neměli dostatek klidu a trošku štěstí, které jsme měli v některých předchozích zápasech. Dvakrát jsme měli situace rozehrané, takže branka být měla. Soupeř hodně bojoval, bylo to pro nás velice těžké. Já si na rekordy nehraju. Z našeho pohledu to bylo fantastických 15 kol, získat 43 bodů, to je výborný vstup do soutěže. Přesto nějaké síly chyběly, ale soupeř hrál dobře, nedal nám moc herního prostoru a zaslouženě si vybojoval bod. Vůbec si nestěžuji, jen konstatuji, že je ideální, když hrajete zápas v rozmezí, tři dny a zápas,“ řekl po zápase Pavel Vrba trenér Plzně.  

Kapitán Roman Hubník Plzeň po utkání:

FK Teplice – Viktoria Plzeň 0:0

Rozhodčí: Hrubeš – Pochylý, Flimmel. ŽK: Šušnjar, Král – Limberský, Petržela, Hořava. Diváci: 6 183.

Teplice: Diviš – Vondrášek, Král, Šušnjar, Krob – Ljevakovič, Kučera – Hyčka (88. Vošahlík), Fillo, Rezek – Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Plzeň: Kozáčik – Řezník (27. Havel), Hejda, Hubník, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela, Kolář (85. Čermák), Kopic – Bakoš (66. Řezníček). Trenér: Vrba.

Čtsa, kc, foto, audio: www.fcviktoria.cz

 

Napsat komentář