V Edenu rekordní vítězství Slavie!

V posledním letošním pražském derby se v Edenu zrodilo rekordní vítězství ve 14. kole HET ligy. Fotbalisté Slavie hrající  v sobotním chladném večeru s neobyčejnou lehkostí rozstříleli Duklu a svým  fanouškům splnili požadovaného “ búra“.

Od začátku zápasu, v němž se červenobílí ujali vedení už v 9. minutě, byli hráči Julisky v defenzívě. Soupeřovu branku se snažili ohrozit jen brejky, především z levé strany. Sebevědomí Dukly hodně nahlodal druhý gól, který obdrželi po nedorozumění obránců s brankářem Radou, což využil do opuštěné branky chytrým padáčkem Škoda.  Po  přestávce to už byla jednoznačná záležitost domácích, byla to jen otázka skóre.

Kromě Škody měli dobrou střeleckou mušku i Zmrhal a  Souček, což jim v  minulých zápasech chybělo, a nejen jim. Ovšem je třeba vzít v úvahu, že záložníci i obránci  předchozích mužstev jim to neumožňovali tak, jako  nedůslední a často chybující hráči Dukly.

Nepřekvapilo, že trenér Dukly. Jaroslav Hynek označil výkon svých svěřenců za katastrofální. „Byl to náš nejhorší výkon podzimu,  hráči se budou muset v posledních dvou letošních zápasech na Julisce  hodně snažit, aby napravili  selhání na Slavii.“

Naopak trenér Slavie Jaroslav Šilhavý měl  důvod ke spokojenosti: “ Byl  to zápas, v němž se vám všechno daří, na co sáhnete. Jsme rádi, že jsme  po delší době mohli uspokojit naše fanoušky.“

SK Slavia Praha – FK Dukla Praha  5:0 (2:0) 

Branky: 9. a 32. min. Škoda,  55 a 65. Zmrhal, 82. Souček. Rozhodčí: Královec – Wilczek a Hájek. ŽK: Stoch – Rada a Tetour. Diváci: 10 505

Slavia: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Ngadeu, Sobol – Souček – Zmrhal (78. Altintop), Hušbauer, Danny (66. Sýkora), Stoch – Škoda (71. Necid). Trenér: Jaroslav Šilhavý.

Dukla: Rada – Preisler, Holek (67. Bezpalec), Jiránek, Podaný – Miloševič, Mustedanagič 60. Holík), Tetour – Schranz, Holenda, Koreš (60. Djuranovič). Trenér: Jaroslav Hynek.

ČTSA (ph), kc,audio, zdroj foto: www.slavia.cz

 

 

 

.

 

Napsat komentář