Vysočina bude v pátek bojovat o body na Letné!

Před sedmi měsíci překvapili fotbalisté FC Vysočina celou českou sportovní veřejnost, když poprvé ve své historii porazili Spartu Praha! Nyní míří do Prahy povzbuzeni velice cennou výhrou nad Libercem a touhou zabojovat o body na úkor slavného letenského klubu. Duel je na programu ve sváteční pátek 17. listopadu od 15:00 hodin a přenáší jej přímý přenosem ČT Sport.

Poslední jihlavská výhra nad velkým favoritem rozhodně nemůže přebít fakt, že se FC Vysočina na Letné nedaří. V šesti utkáních dokázala jen jedinkrát remizovat, přičemž se tak stalo na konci dubna 2013. Od té doby Jihlava utrpěla 4 porážky s celkovým hrozivým skóre 15:1. V pátek se postaví ambicióznímu týmu, který po dosud nevídaném letním posílení rozhodně plánoval, že bude před 14. kole HET ligy v příznivější pozici. Současná pátá příčka se ziskem 22 bodů je pro fanoušky Rosického a spol. jistě zklamáním.

Nelze však přehlédnout, že v posledních kolech jde forma letenského celku nahoru. Stramaccioniho svěřenci v posledních šesti duelech nepoznali hořkost porážky a body ztratili pouze po remízách na Dukle Praha a ve Zlíně. Jak vnímá současnou hru Sparty asistent trenéra Michal Kadlec? Kde vidí její silné stránky? „Kádr Sparty na podzim prochází určitou přestavbou. V její hře je vidět postupné zlepšení zejména v ofenzivní fázi, v níž letenští disponují individuálně silnými hráči, kteří jsou schopní vstřelit branku. Další nebezpečí ze strany Sparty hrozí i při standardních situacích.“

Klíčem k úspěchu na Letné je vždy enormní bojovnost a dostatečné sebevědomí hostujícího celku. Jak těchto aspektů dosáhnout, když se Vysočině na Spartě dlouhodobě nedaří? Lze se odrazit od výkonu z domácí bitvy proti Liberci? „Myslím si, že výkon v posledním utkání proti Liberci nám může pomoci z hlediska herního sebevědomí hráčů. Bez odvážného přístupu na Spartě rozhodně nemůžeme uspět. Určité vodítko nám nabídla dvě nedávná vystoupení Baníku Ostrava na Letné. Bezpochyby nás v pátek čeká těžký zápas. Sparta je v domácím prostředí s podporou svých fanoušků velmi silná,“ uvedl jihlavský asistent trenéra.

Před čtrnácti dny Vysočinu trápila rozsáhlá marodka. Už se ji podařilo alespoň zčásti vyprázdnit? „Jisté zlepšení nastalo, protože už s námi naplno trénují Zoubele, Klíma, Novotný, Štěpánek a Marcin. Nadále však postrádáme Rabušice, nerada, Rosu či Mišůna. Vedle tohoto budeme postrádat stopera Krejčího s ohledem na trest za čtyři žluté karty. V neposlední řadě do utkání nemůže zasáhnout ani sparťanský host Nový,“ uzavřel svůj komentář Michal Kadlec, jehož jmenovec bude v pátek pro zranění ve sparťanské sestavě scházet.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Sparty Praha: 12 utkání   1 – 3 – 8   6 : 27

Poslední vzájemné utkání: 15.4.2017 – Fotbalisté FC Vysočina šokovali českou sportovní veřejnost a po koncentrovaném a houževnatém výkonu v přímém televizním přenosu vybojovali nesmírně cennou výhru nad Spartou Praha! Slavný letenský klub porazili vůbec poprvé v historii! Jihlavský tým poprvé vedl staronový kouč Josef Jinoch, který mohl oslavit tříbodový zisk a výrazné povzbuzení do záchranářských bojů díky gólu Davise Ikauniekse, který zužitkoval výbornou práci Petra Hronka ve 47. minutě.

http://www.fcvysocina.cz/zapas.asp?ID=Vysocina-sokovala-ligu-poprve-v-historii-porazila-Spartu-5212

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 5 – Ikaunieks, 2 – Fulnek, Záviška, 1 – Tlustý, Dvořák, Klíma, Daníček, Krejčí.

Žluté karty: 4 – Krejčí, 3 – Nový, 2 – Rakovan, Rosa, Zoubele, Hronek, Keresteš, Vaculík, 1 – Urblík, Popović, Fulnek, Dvořák, Štěpánek, Klíma, Daníček, Marcin.

Absence: Nerad, Mišůn, Soukup, Rabušic a Rosa (zranění či nejistý start), Nový (hostuje ze Sparty), Krejčí (trest za 4 ŽK)

AC Sparta Praha

Trenér: Andrea Stramaccioni

Střelci: 5 – Šural, 4 – Lafata, 2 – V.Kadlec, 1 – Hovorka, Štětina, Zahustel, Frýdek, Rosický, Janko.

Sestava v posledním utkání: Dúbravka – Karavajev, Hovorka, Štetina, Costa – Mavuba, Frýdek – Biabiany (73. Janko), Néstor (73. Sáček), Vatajelu (87. Mandjeck) – Šural.

Miroslav Fuks vedoucí marketingu a tiskový mluvčí   V.J.,

Napsat komentář