Jarolím: „Katar je nevyzpytatelný soupeř, kterého nemůžeme podcenit“

Po výhře nad Islandem zakončí česká reprezentace účast na miniturnaji v Dauhá dnešním utkáním proti domácímu výběru Kataru. To začíná v 17:30 v přímém přenosu ČT Sport.

„Katar je nevyzpytatelný soupeř, kterého nemůžeme podcenit. Mají španělského trenéra, takže vedení jsou dobře a to hlavně s výhledem na domácí MS 2022. V tomto směru dochází možná k zapracování mladší generace hráčů do týmu, ale kopat zkrátka umějí. Kdybychom měli cokoliv podcenit, tak je to špatně,“ říká před sobotním duelem v Dauhá trenér Karel Jarolím.

Katar mívá kolísavé výsledky. V přípravě prohraje s Curacaem, ale v kvalifikaci dokáže porazit silnou Jižní Koreu.

„Musíme potvrdit výsledek z prvního zápasu, nesmíme nic podcenit a vyvarovat se chyb,“ doplnil trenéra obránce Stefan Simič.

Proti Kataru by mohl dostat Simič šanci stejně jako další hráči, kteří proti Islandu nenastoupili nebo jen na pár minut. Promíchání sestav připustil i trenér Karel Jarolím. „Nevezli jsme sem ty kluky jen tak na výlet. Měli by tu šanci dostat a já myslím, že ji dostanou,“ řekl. Poprvé za národní tým by tak měli nastoupit Vladimír Coufal, David Houska a právě Stefan Simič.

Největším nebezpečím sobotního soupeře je zřejmě záložník Hasan Haidus, který byl se čtyřmi góly nejlepším střelcem Kataru v kvalifikaci a je také nejlepším kanonýrem ze současné nominace s 18 góly. V posledních šesti startech dal pět branek.

Utkání v Dauhá začne v sobotu v 17:30 v přímém přenosu ČT Sport.

Čtsa, zdroj: www.fotbal.cz foto FAČR/Štěpán Černý)

Napsat komentář