Plzeňská Viktoria v domácím poháru MOL Cup končí!

V pátek 10. listopadu v 18:00 hodin vstoupila Viktoria Plzeň do osmifinálového domácího poháru MOL Cup proti Slovácku. V základní sestavě figurovala jména hráčů, kteří v uplynulém období nedostávali moc příležitostí. První utkání po zranění absolvoval navíc uzdravený kapitán týmu Roman Hubník.

Po nepříliš výrazném úvodu utkání, na kterém se podílely obě jedenáctky, připomněli hráči Slovácka, jak chtějí na Plzeň vyzrát. Po zisku míče uprostřed hřiště se střelou z hranice vápna prosadil Kubala. Míč lehce tečovaný Romanem Hubníkem zapadl přesně za vzdálenější tyč Hruškovy svatyně. Plzeň tak od 19. minuty prohrávala 0:1.

Šanci na vyrovnání měli Pilař s Bakošem, plzeňský útočník ale prudkou přihrávku nedokázal přesně usměrnit. Před plzeňskou brankou prudce hlavičkoval ve 30. minutě Petr. Hruška byl na místě. Ve 37. minutě se viktoriáni dočkali vyrovnání. Roman Hubník zasáhl hlavou vysoký míč, který ve vzniklé skrumáži propadl až za brankáře Heču – 1:1. Za stejného stavu skončil první poločas.

Druhý poločas načal individuální akcí Řezníček, který se prokličkoval až do šance. Ve finále ale trefil nohu hostujícího brankáře. Ve dvaapadesáté minutě odešel ze hřiště vlivem zranění Lukáš Hejda, po krátkém ošetření se ale na hrací plochu vrátil přesně ve chvíli, kdy Aleš Čermák připravil míč přesně pro Marka Bakoše. Ten si ho prvním dotykem připravil a následně pravačkou uklidil přesně k levé tyči – 2:1 pro Plzeň. Ihned poté se uskutečnilo první střídání Viktorie. Místo Diega Živuliče zaujal Andreas Ivanschitz.

V 64. minutě se hosté dočkali vyrovnání, když přenesení hry na levou stranu nejlépe zužitkoval Sadílek střelou z bezprostřední blízskosti na 2:2.

V sedmdesáté minutě stáhl trenér Vrba Václava Pilaře, kterého nahradil Milan Petržela. Plzeň svého soupeře přitlačila a dala mu pocítit, že chce postoupit do dalšího kola. To podpořilo i střídání, kdy ofenzivu červeno-modrého týmu přišel oživit Daniel Kolář. Ze hřiště zamířil Marek Bakoš.

V 82. minutě se k Ivanschitzem zahrávanému přímému kopu tlačil nový muž na trávníku Kolář, protlačit ho před tyč ale nezvládl. V 85. minutě zafungovala spolupráce po ose Ivanschitz – Hejda. Plzeňský obránce po přesném centru málem zlomil tyč za gólmanem Hečou. Po uplynutí základní hrací doby byl stav nerozhodný, pokračovalo se tedy prodloužením.

Velkou šanci zaznamenal v 96. minutě střídající Yo, jeho tvrdá střela ale proletěla třicet centimetrů nad břevnem. Lépe si počínal jeho kolega Hofmann ve 110. minutě, kdy si naběhl na centr a z první poslal balón ke vzdálenější tyči – 2:3. Plzeň tak prohrála se soupeřem z Uherského Hradiště po prodloužení a svou cestu MOL Cupem tak končí v osmifinále.

„Zápas samozřejmě nemohu hodnotit pozitivně. Chtěli jsme dnešní zápas zvládnout a postoupit do čtvrtfinále poháru, bohužel se nám to nepodařilo na hřišti zrealizovat,“ mrzelo slovenského útočníka Bakoše. „Nezbývá, než pogratulovat soupeři k postupu do dalšího kola,“ dodal.

„Dostali jsme gól na začátku, nějak jsme ten start nezachytili. Soupeř nás asi prvních dvacet minut přehrával. Pak jsme se otrkali a dostali do hry. Zápas se nám podařilo otočit, nicméně dostali jsme gól na 2:2 a potom se to víceméně dohrávalo. Rozhodla naše neubránění standardní situace. Prohráli jsme a v poháru končíme, bohužel, “ popsal průběh zápasu Bakoš.

„Nepostoupili jsme, což je rozhodně špatně. Slovácko působilo fotbalovějším dojmem a zaslouženě jde dál. Je to pro nás velká kaňka na vstupu do sezóny,“ hodnotí trenér Pavel Vrba. „Dnes nastoupili hráči, kteří tolik nehrávali. Bylo vidět, že na tom, co se týká souhry, nejsou úplně nejlépe. Soupeř dobře kombinoval, byl důražnější, důmyslnější a zkrátka nás fotbalově přehrál,“ dodává Vrba.

„Je to soutěžní utkání, mistrák. Všichni hráči musí vědět, že svými výkony si utváří pozici do budoucna a my na to musíme nějak reagovat,“ přemýšlí první muž plzeňské střídačky.

FC Viktoria Plzeň – 1. FC Slovácko 2:3 prodl, (1:1)

Branky: 37. Hubník, 54. Bakoš – 19. Kubala, 63. Sadílek, 110. Hofmann, ŽK: Čermák, Řezníček, Rozhodčí: Marek – Blažej, Vlasjuk.

Plzeň: Hruška – Havel, Hejda, Hubník (C), Kovařík – Zeman, Živulič (54. Ivanschitz), Čermák, Pilař (70. Petržela) – Řezníček, Bakoš (79. Kolář). Trenér: Vrba.

Slovácko: Heča – Juroška, Hofmann, Šimko, Reinberk – Šumulikoski (C), Navrátil (120. Tkáč), Petr (104. Hellebrand), Sadílek, Havlík – Kubala (87. Yu). Trenér: Kordula.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

 

Napsat komentář