Proti Islandu s Vaclíkem v bráně, s Čelůstkou a bez nováčků

Čeští fotbalisté mají za sebou dopolední předzápasový trénink a odpoledne už v katarském Dauhá odstartují svoji účast na zdejším miniturnaji tří týmů. V 15:45 začne jejich utkání proti Islandu, které můžete sledovat živě na ČT sport.

Český tým nastoupí do utkání proti Islandu v této sestavě:

Vaclík – Čelůstka, Brabec, Suchý (K), Novák – Souček, Barák – Kopic, Hušbauer, Jankto – Krmenčík. 

Zatímco český celek už v září ztratil naději na postup na šampionát do Ruska, Island vyhrál velmi těžkou skupinu, ve které za sebou nechal Chorvatsko, Ukrajinu i Turecko. Seveřané vynikají především skvělou obranou, v posledních šesti zápasech inkasovali dohromady jenom jeden gól.

V týmu Karla Jarolíma chybějí kvůli zranění Vladimír Darida, Pavel Kadeřábek, Patrik Schick, Václav Kadlec, Matěj Vydra, z rodinných důvodů pak Bořek Dočkal s Theodorem Gebre Selassiem a ze zdravotních důvodů vypadli i další hráči. Jarolím musel v nominaci udělat řadu změn a v týmu jsou poprvé Stefan Simič, David Houska, Robert Hrubý a Vladimír Coufal.

Absence: Řezník, Kadeřábek, Darida, Vydra, V. Kadlec, Schick, Zmrhal (všichni zranění), Dočkal, Gebre Selassie (oba rodinné důvody), Sýkora (nejistý start) – Sigurdarson, Sävarsson (oba zranění), Sigthórsson (rekonvalescence), Gunnarsson (nejistý start).

Nejlepší střelci z aktuální nominace: Krmenčík (6) – G. Sigurdsson (18).

Čtsa, zdroj: www.fotbal.cz foto: FAČR/Štěpán Černý),

 

 

Napsat komentář