Sparta ztratila ve Zlíně dva body

Fotbalisté pražské Sparty remizovali ve 13. kole HET ligy na hřišti Zlína 2:2. Ve velice dramatickém utkání nakonec vybojovali jeden bod. Hned v úvodu se domácí ujali vedení, které dokázali sparťané góly Šurala a Janka otočit k zisku tří bodů, jenže domácí Džafić v nastaveném čase rozhodl, že si oba týmy připsaly do tabulky zaslouženou remízu.

Sparťanský trenér Stramacionni udělal změny v základní sestavě, do hry poslal Martina Frýdka, Karavaeva a Néstora, do zápasu, kromě dalších hráčů nemohl nastoupit Kaya, který má stop za žlutou kartu v dresu sparťanské juniorky.

Hned po čtvrt hodině hry a úvodní Karavaevově šanci se ujali domácí vedení, když z rychlého protiútoku unikl sparťanské obraně Ekpai, který střelou na vzdálenější tyč Dúbravkovy branky skóroval 1:0.

Sparťané odpověděli po devíti minutách. Domácí, Bačo před pokutovým územím fauloval Josefa Šurala, který z přímého kopu umístněnou střelou trefil šibenici Dostálovy branky 1:1.

Ve druhém poločase nejprve zahrozil Biabiany, jenž si naběhl na prodloužený Vatajeluův centr, ale v pádu poslal těsně vedle tyče, následně hlavičkový pokus Costy odvrátila domácí obrana.

Do vedení se dostala Sparta v závěru zápasu střídajícím Marc Jankem, který poslal míč do sítě po Šuralově hlavičce ze skrumáže. Zároveň poslal Pražany poprvé v zápase do vedení, ale v nastaveném čase po chybě hostující obrany, se trefil do branky, po dlouhém centru neatakovaný zlínský Džafić a přesnou střelou vyrovnal 2:2.

Sparta tak zbytečně ztratila dva body, přestože měla zápas ve druhém dějství dobře rozehraný.

„Odehráli jsme velice dobrý zápas, jeden z nejlepších zápasů venku. Dokázali jsme otočit skóre, ale nakonec přišlo zklamání, protože jsme neudrželi vedení do závěrečného hvizdu,“ uvedl trenér Sparta Stramacionni a dodal, „Líbila se mi aktivita ve výkonu, bylo to jako v Jablonci, ale tentokrát se špatným koncem. Zlín vyrovnal v nastavení, přestože neměl v druhém poločase žádnou velkou šanci a nebyl nebezpečný. Jejich gólová střela byla jediná v druhém poločase. Jsme samozřejmě zklamaní, ale pokud budeme dál pokračovat v takových výkonech, tak získáme bodů víc.“

„Vidím na hráčích, že si začínají víc věřit, což je vidět na jejich hře. Zároveň budeme mít lepší statistická čísla, než jsme měli v zápasech v Brně nebo v Liberci. Je vidět, že nám rostou velké fotbalové osobnosti, například jako Hovorka nebo Štetina,“ pokračoval trenér.

„Biabiany je na přímé kopy určený, ale střelecká pozice byla pro praváka. Řekl jsem mu, že to provedu, prostě jsem si věřil. Trefil jsem to. Je prostě hezké, že mi to tam padá, přesto bych ten gól vyměnil za tři body,“ řekl Šural zklamaně po zápase, který sparťané nedokázali uhlídat do vítězného konce.

„Největší náš problém byl, že jsme po vedoucím gólu, který jsem už viděl jako vítězný, ale v závěru jsme zklamali. Nepodrželi jsme míč, scházelo držení míče a šance na rozhodnutí zápasu,“ dodal po zápase Šural.

FC Fastav Zlín – AC Sparta Praha 2:2 (1:1)

Branky: 15. Ekpai, 90. Džafić – 24. Šural, 79. Janko. Rozhodčí: Proske – Kotík, Pospíšil. ŽK: Gajič, Traore – M. Frýdek, Vatajelu. Diváci: 5 492.

Zlín: Dostál – Kopečný, Bačo, Gajič, Bartošák – Traore, Janíček (65. Hnaníček), Jiráček – Ekpai (68. Džafić), Diop, Mehanović (80. Železník). Trenér: Páník.

Sparta: Dúbravka – Karavaev, Hovorka, Štetina, Costa – Mavuba, M. Frýdek – Biabiany (73. Sáček), Néstor (73. Janko), Vatajelu (86. Mandjeck) – Šural. Trenér: Stramacionni.

Čtsa, kc, foto: www.sparta.cz

 

 

Napsat komentář