Celková bilance Mladé Boleslavi je úspěšná!

Utkání 13. kola české HET ligy ročníku 2017/18 FC Baník Ostrava – FK Mladá Boleslav, se hraje v sobotu 4. listopadu 2017 od 15:00 hodin na hřišti Městského stadionu ve Vítkovicích.

Poslední vzájemné střetnutí FK Mladá Boleslav – FC Baník Ostrava 3:0 se uskutečnilo na mladoboleslavském Městském stadionu v neděli 14. února 2016 a dva ze třech boleslavských gólů do ostravské branky dal člen Klubu ligových kanonýrů Milan Baroš, který dnes působí v Baníku Ostrava, v němž fotbalově vyrostl.

Celková bilance všech dosavadních čtyřiadvaceti vzájemných střetnutí o prvoligové body je výrazně aktivní v boleslavský prospěch. Boleslavští vyhráli třináctkrát, pětkrát remizovali a šestkrát prohráli při souhrnném skóre 43:26. Ani v jednom střetnutí boleslavských s ostravskými fotbalisty nevyšli střelci naprázdno a proto průměrná střelecká potence činí bezmála tři góly na jedno utkání (přesně 2,875).

Nejčastějším výsledkem bylo skóre 2:0, skončilo tak šest utkání, čili čtvrtina vzájemných duelů. Tímto rozdílem vyhrála Ostrava dvakrát doma a jednou v Boleslavi, podobně Boleslav tak vyhrála dvakrát doma a jednou na ostravských Bazalech, původním domácím hřišti Baníku.

Z dvanácti vzájemných utkání v Ostravě vyhrála Boleslav třikrát, Ostrava pětkrát a nerozhodně se hrálo čtyřikrát při celkově zcela vyrovnaném skóre 19:19.

V dosud sehraných dvanácti podzimních ligových mistrácích Boleslav nastřílela šestnáct gólů, o které se podělilo devět střelců: 6 – Golgol Mebrahtu, 2 – Matěj Chaluš, Tomáš Přikryl, 1 – Jan Chramosta, Nikolaj Komlichenko, Lukáš Magera, Marek Matějovský, Ruslan Mingazov, Patrizio Stronati.

FK Mladá Boleslav je po sedmé v nepřerušené řadě ve čtvrtfinále českého poháru MOL Cup 2017-18, jehož oficiálním termínem konání je středa 28. února 2018. Cestou do čtvrtfinále boleslavští fotbalisté nejprve na konci letošního září vyřadili druholigovou Příbram 3:0 a na konci října třetiligové Domažlice 4:2.

Trenér Dušan Uhrin před Ostravou

„Stále máme málo bodů a musíme se maximálně koncentrovat proti každému soupeři se záměrem získat co nejvíce dalších, protože se chceme v tabulce posunout výš,“ řekl generální sportovní manažer a trenér prvoligového mužstva Dušan Uhrin.

Absence pro utkání s Ostravou

Obránce Jan Kysela v rekonvalescenci po operaci kotníku

Záložník Adam Jánoš bolesti zad

Stoper Da Silva zranění kolena

Útočník Nikolaj Komlichenko disciplinární trest na osm soutěžních utkání

Záložník Marek Matějovský disciplinární trest na jedno utkání za čtyři žluté karty

Stoper Patrizio Stronati disciplinární trest na jedno utkání za čtyři žluté karty.

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

 

 

 

Napsat komentář