Pavel Vrba: Musíme zpřesnit naši kombinaci

Trenér Pavel Vrba se svým celkem zítra vyrukuje na švýcarské FC Lugano, kterému bude chtít oplatit venkovní porážku 2:3. Tři body by Viktorii pomohly k odpoutání od soupeřů v základní skupině Evropské ligy.

„Od našeho zápasu se Lugano odrazilo ke šňůře bez prohry. Asi i jeho hráči cítí, že zápas s námi jim pomohl k tomu, aby opustili poslední příčku. Na rozdíl od venkovního zápasu nesmíme být tak nepřesní v kombinaci, abychom dovolili soupeři přecházet do protiútoků,“ vyhlíží trenér Vrba. „V Luzernu jsme dostali góly z brejků po našich ztrátách ve středu hřiště. Domácí byli organizovaní, trpěliví a z toho pak v průběhu utkání těžili,“ dodává Vrba.

Tématem na předzápasové tiskové konferenci bylo i složení základní jedenáctky. „Plzeň má dvacet výborných hráčů a jedenáct z nich zítra nastoupí. Určitě nenastoupíme ve stejné sestavě jako v Karviné,“ neprozradil podrobnosti plzeňský trenér. „Jistotou je, že nenastoupí Roman Hubník, který má zdravotní problémy. Muselo by se stát něco zcela mimořádného, aby byl k zápasu nominovaný,“ upřesnil.

Určitě bude třeba zrychlit přechodovou fázi, velí Radim Řezník

S cílem napravit první vzájemné utkání vyrazí viktoriáni zítra do zápasu se švýcarským Luganem. Výkop je ve 21:05 a obránce Radim Řezník za kabinu jasně řekl, že si všichni jsou vědomi, že je čeká další náročný test.

„Lugano má hodně zkušené mužstvo, což jsme v prvním utkání viděli,“ vzpomíná na porážku 2:3 v Luzernu. „Určitě jsme tam neodehráli dobrý zápas. Do odvety rozhodně musíme zlepšit přechodovou fázi, náš soupeř totiž dobře bránil a čekal na brejky,“ hledá recept na úspěch.

Důležitost utkání pochopitelně vnímají všichni hráči. „My chceme vyhrát každý zápas a pakliže chceme pomýšlet na postup, tak se nám to musí zítra bezpodmínečně podařit,“ hecuje Radim Řezník. „Šance soupeře v prvním utkání vyplývaly z našich chyb, jelikož má kvalitní protiútoky,“ vybavuje si bek Viktorie.

LÍSTKY NA ZÁPAS JSOU STÁLE V PRODEJI

Osmadvacetiletý krajní bek byl nominován do české reprezentace, ale momentálně se na to nesoustředí. „Jsem za to rád, budu to ale řešit až po následujících zápasech, které nás čekají,“ řekl jasně.

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

Napsat komentář