ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – JAKUB ORSAVA (BK MLADÁ BOLESLAV)

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec zabýval ve zkráceném řízení jednáním hráče Jakuba Orsavy v utkání BK Mladá Boleslav – Bílí Tygři Liberec (29. 10. 2017).

Na základě videozáznamu shledal, že hráč využil předchozího ataku protihráče Martina Ševce včetně pravděpodobného chvilkového zaklínění holí k tomu, aby se zvýrazněným, teatrálním pádem na ledovou plochu pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo.

Zákrok přitom nebyl takového charakteru, aby podobný pád musel být jeho nevyhnutelným důsledkem. Předseda disciplinární komise ELH proto jednání vyhodnotil jako přestupek Nafilmovaný pád nebo přehrávání a hráče Jakuba Orsavu (BK Mladá Boleslav) potrestal finanční pokutou ve výši 10 % základní měsíční odměny.

Předseda disciplinární komise ELH se ve zkráceném řízení zabýval jednáním hráče Jakuba Orsavy po skončení stejného utkání, za které mu byl uložen větší trest na pět minut a osobní trest za Bitku. Na základě videozáznamu shledal, že hráč nebyl iniciátorem šarvátky a že byl protihráčem Jaroslavem Vlachem naopak napaden. Dospěl proto k závěru, že jeho toto nevyžaduje doplňkového disciplinárního trestu a řízení s hráčem Jakubem Orsavou zastavil.

Záznamy situací najdete na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3034 a na http://www.hokej.cz/tv/hokejka/video/3031.

Praha, 31. 10. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář