Nejlepšími běžci byli defenzivní záložníci, sprinterem kola Škoda ze Slavie

Vybraná fitness data uplynulého kola nabídla jeden zajímavý úkaz. Přední příčky mezi maratónci totiž obsypali klasičtí defenzivní záložníci, přičemž nejvytrvalejším běžcem ze všech byl Martin Hašek z Bohemians. Nejlepším sprinterem byl pro změnu slávista Milan Škoda.

Říká se, že jablko nepadá daleko od stromu. V případě dvaadvacetiletého středopolaře Bohemians Martina Haška to platí takřka stoprocentně. Jeho otec a současně hlavní trenér „klokanů“ byl totiž sám neúnavným bojovníkem, který v dobách své hráčské kariéry nedal metr zadarmo. Díky tomu to ostatně z Pardubic dotáhl až do Sparty, což by jistě rád napodobil také talentovaný syn Martin. Ten je dlouhodobě jedním z nejlepších ligových maratónců a své pověsti dostál i v kole posledním, kdy se Pražané utkali doma se Zlínem. Hašek při utkání naběhal parádních 12 150 metrů, čímž v daném kole běžecky předčil všechny ostatní. A to včetně opory soupeře Petra Jiráčka, jenž s 12 092 metry skončil jako celkově druhý.

Zajímavé je, že prvních pět příček ze šesti obsadili defenzivní záložníci! Kromě Haška s Jiráčkem se jedná o čtvrtého Tomáše Součka ze Slavie, pátého Miloše Kratochvíla z Brna a šestého Jiřího Kulhánka z Liberce. A to ještě na postu klasického štítu může hrát i olomoucký David Houska, jenž skončil jako třetí. To mezi sprintery byl nejlepší ryzí střelec – slávista Milan Škoda. Ten na půdě Slovácka naběhal ve sprintu skvělých 380 metrů a navrch přidal proměněný pokutový kop. O druhou a třetí příčku se pak podělili Jan Navrátil ze Slovácka s teplickým Janem Rezkem, kteří shodně sprintovali 320 metrů. Jako čtvrtý skončil liberecký Petr Ševčík, páté místo bral viktorián Jan Kopic.

Úspěchu na poli fitness dat se ale dočkala i Sparta, jejíž obránce Costa Nhamoinesu pro změnu vyvinul nejvyšší rychlost ze všech. Nejvíc sprinterských náběhů (22) měl zase jablonecký Stanislav Tecl, jenž navíc v Liberci skóroval hned v první minutě. I tak se ale z vítězství v Podještědském derby radovali domácí, kteří zvítězili jasně 4:1. Právě hráči Slovanu ostatně naběhali druhou nejdelší porci ze všech týmů, konkrétně 118 254 metrů. Lepší byla v tomto směru už jen Dukla, jež ve čtvrteční předehrávce se Slováckem urazila ještě o 46 metrů více. Nejvíc metrů ve sprintu si pak (nejen díky Škodovi) odškrtli při výhře 3:0 na Slovácku slávisté (2 025 m).

Daniel Hajný ředitel komunikace a PR LFA,

Napsat komentář