Sigma přivítá doma Teplice!

Anglický týden zakončí fotbalisté SK Sigma Olomouc domácí utkání proti FK Teplice. Zápas 12. kola HET ligy se hraje na Andrově stadionu poslední říjnovou sobotu od 17.00 hod.

Sigma v lize drží sérii neporazitelnosti už osm zápasů, v součtu s osmifinále poháru ovšem čeká již tři utkání na výhru. „Důležitost každého zápasu je jedinečná. Nevím, jestli je nyní nějaký více nebo méně důležitý, to možná budou až zápasy v závěru soutěže, které budou o nějakém umístění. Ale určitě potom, co se nám předchozí tři utkání nepovedla ani výsledkově, ani postupově, tak bychom rádi předvedli lepší výkon, kvalitnější, a hlavně podpořený třemi body,“ řekl trenér SK Sigma Olomouc Václav Jílek. „Ale nedá se říct, že bychom v některém z těch předchozích zápasů nějak vyloženě herně propadli, že bychom byli výrazně horší, než soupeř. Jsou tam nějaké maličkosti, o kterých víme. A když si je pohlídáme, tak věřím, že utkání zvládneme,“ uvedl Jílek.

Teplice jsou po jedenácti kolech na osmém místě tabulky. „Myslím, že se po vypadnutí z poháru s druholigovým Hradcem nenachází v ideálním rozpoložení. Na druhou stranu také protočili několik hráčů, to se jim nevyplatilo. Jejich koncentrace na ligový zápas bude velká. Teplice beru jako hodně zkušené mužstvo, s ambicí, které dosud tu ambici naplnilo vzhledem k tomu, jakou hráčskou kvalitou disponuje. Nečekán nás zase vůbec nic jednoduchého. Ale pokud odvedeme stoprocentní výkon, tak jsme schopní soupeře dostat pod tlak, vynutit si šance. A pak je to otázka toho, abychom vstřelili branky,“ podotkl Jílek.

Připraveni k zápasu nebudou rekonvalescent Václav Vašíček, zraněný Aleš Škerle.

Čtsa, zdroj: Petr Pelíšek, tiskový mluvčí, www.sigmafotbal.cz

 

Napsat komentář