Šural hattrickem rozhodl o výhře Sparty!

Sparta si z jablonecké Střelnice odvezla v 11. kole HET ligy tři body. Zaslouženou výhru se třemi góly zařídil Josef Šural, který si navíc připsal hattrick.

Trenér letenské Sparty Stramaccioni udělal oproti zápasu s Plzní čtyři změny v základní sestavě, do hry nastoupil Mandjeck, Sáček, Vatajelu a Tomáš Rosický.

Sparta začala utkání na severu Čech dost aktivně a hned v úvodu otevřel skóre zápasu Josef Šural, který po přesném centru Vatejelua poslal míč hlavou do sítě 0:1.

Následně se po několika minutách zranil Václav Kadlec, poté se radovali sparťané podruhé, kdy Vatajelu dalším centrem od rohového praporku, našel ve vápně opět Josefa Šurala, který se umístněnou hlavičkou nemýlil 0:2.

Domácí zahrozili až v závěru prvního poločasu po závaru před brankářem Dúbravkou, ale domácí Doležal minul zblízka odkrytou branku. Následnou přízemní střelu domácího Masopusta z hranice velkého vápna zlikvidoval sparťanský brankář.

Ve druhém poločase se obraz hry změnil, domácí hráli aktivněji a důrazně, takže se Sparta dostávala pod tlak. Nejprve střelu Jovoviće výtečně zlikvidoval brankář Dúbravka, na druhé straně zahrozila Sparta, když dva přesné centry Biabianyho našly volného Vatajelu a Michala Kadlece, jenže nepovedená střela rumunského hráče skončila vedle tyče, druhého sparťana vychytal brankář Hrubý.

V 83. minutě se Šural radoval po třetí, kdy potvrdil svůj hattrick, vystihl špatnou domácí rozehrávku a nikým neatakován překonal bezmocného gólmana Hrubého a zároveň stanovil závěrečné skóre velice atraktivního zápasu ve prospěch Sparty na 0:3.

„V každém zápase záleží především na našem výkonu. Během týdne jsem si říkal, že musíme všem dokázat, že výkon proti Plzni nebyl náhodný, zároveň jsme chtěli opět navázat na dobrý výkon, který jsme produkovali proti Plzni. Měli jsme několik brankových příležitostí, tím jsme ukázali, že se herně zlepšujeme a tvrdě pracujeme,“ uvedl trenér Sparty Stramacionni na tiskové pozápasové konferenci.

„Vidím na týmu, že se zlepšuje každým zápasem. To platí u jednotlivých hráčů, jejichž výkonnost se zlepšuje každým zápasem. Jablonec je velice těžký soupeř, byl v dobré herní formě, takže vítězný výsledek je cenný,“ dodal kouč.

„Neodehráli jsme skvělý zápas, přesto jsme dali tři góly, to nám do příštích zápasů hodně pomůže. Navíc jsme měli další šance, ale se třemi vstřelenými góly můžeme být spokojení a ziskem tří bodů,“ spokojeně řekl Bogdan po utkání.

„Mají velmi dobré hráče, navíc jsme věděli, že jsou v tabulce o dva body před námi. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, takže jsem strašně rád, že jsme zvítězili,“ dodal Vatajelu.

„Nechtěli jsme Spartu nechat hrát. Jenže bohužel, dostali jsme hned ve třetí a šestnácté minutě branky. Mužstvem to trochu otřáslo, neboť to nebyl dobrý vstup do zápasu. Nebyla to z naší strany špatná hra, ale potřebovali jsme dát kontaktní gól. Jenže Doležal netrefil prázdnou branku. Něco jsme si řekli o poločase a do druhého poločasu jsme šli odhodláním nepříjemný výsledek zkorigovat. Jenže když šel Trávník v přečíslení tři na jednoho hráče, ale vyřešil to špatně. V závěru jsme chtěli posílit hrot útoku vysokým Kouřilem, ale po chybě jsme potřetí inkasovali. Sparta vyhrála zcela zaslouženě,“ zhodnotil jablonecký kouč Zdeněk Klucký.

FK Jablonec – AC Sparta Praha 0:3 (0:2)

Branky: 3., 16. a 83. Šural. Rozhodčí: Ardeleanu – Kubr, Fišer. ŽK: Považanec, Tecl – Hovorka, M. Kadlec. Diváci: 4 883.

Jablonec: Hrubý – Jankovič, Kysela, Hübschman, Hanousek – Masopust, Považanec, Trávník, Jovović (83. Kouřil) – Doležal (52. Mihálik), Tecl. Trenér: Klucký.

Sparta: Dúbravka – Zahustel, Hovorka, Štetina, M. Kadlec – Mandjeck, Sáček (86. Mareček) – V. Kadlec (8. Biabiany), Rosický (73. Néstor), Vatajelu – Šural. Trenér: Stramacianni.

Čtsa, kc, audio. Foto zdroj: www.fkjablonec.cz

 

 

Napsat komentář