ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – JAKUB LEV (HV VÍTKOVICE RIDERA), TOMÁŠ HAVLÍN (BÍLÍ TYGŘI LIBEREC)

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se na základě podnětu klubu Bílí Tygři Liberec zabýval ve zkráceném řízení zákrokem hráče Jakuba Lva na protihráče Martina Ševce v utkání Bílí Tygři Liberec – HC Vítkovice Ridera (15. 10. 2017).

Na základě videozáznamu shledal, že zákrok byl veden na protihráče, který byl podle Pravidel ledního hokeje v držení kotouče. Ve snaze zkřížit protihráči cestu za kotoučem ho hráč zasáhl rukou do oblasti hlavy a krku a dopustil se tak nedovoleného zákroku. Zákrok nicméně nebyl veden ve vysoké nájezdové rychlosti ani s takovou mírou agresivity, aby mohl závažným způsobem ohrozit zdraví protihráče a aby vyžadoval dodatečného potrestání. Předseda disciplinární komise ELH proto řízení s hráčem Jakubem Lvem (HC Vítkovice Ridera) zastavil.

Předseda disciplinární komise ELH se na základě podnětu klubu HC Vítkovice Ridera zabýval rovněž zákrokem hráče Tomáše Havlína na protihráče Rostislava Olesze ve stejném utkání. Po prostudování videozáznamu shledal, že podle dostupných záběrů byl zákrok mířen pravým ramenem na hrudník protihráče, aniž by vybočoval z běžné hry tělem, povolené Pravidly ledního hokeje. Předseda disciplinární komise ELH se proto neztotožnil se závěry navrhovatele a řízení s hráčem Tomášem Havlínem (Bílí Tygři Liberec) zastavil.

Záznamy zákroků najdete na https://youtu.be/Z8DUiP628gM.

Praha, 17. 10. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH,

Napsat komentář