Michal Kadlec: Věříme, že jsme schopní ve Zlíně uspět!

Před pěti měsíci zvítězili fotbalisté FC Vysočina ve Zlíně a učinili tak velmi důležitý krok k záchraně v nejvyšší soutěži. V sobotu 14. října se na zlínskou Letnou vrátí, aby od 17 hodin znovu bojovali o cenné body. Tentokrát proti nim však bude stát výrazně posílený účastník Evropské ligy, v jehož kádru od září figuruje i exjihlavský Petr Hronek.

Nedávnou důležitou výhru 0:3 ve Zlíně odstartovala velmi šťastná vlastní branka Hubáčka, na kterou ve druhé půli dvěma trefami navázal Davis Ikaunieks. Může být zkušenost z tohoto souboje povzbuzením či zkušeností do sobotního utkání 10. kola HET ligy? Nejen na to jsme se zeptali asistenta trenéra Michala Kadlece: „Každý ligový zápas je jiný, tudíž těžko můžeme z květnového utkání nějak vycházet. Víme, jakým herním stylem se Zlín prezentuje, a věříme, že když naplníme taktické záměry, tak jsme schopní naší hrou uspět a bodovat i tuto sobotu.“

Fastav do aktuálního ligového ročníku vstoupil s mnoha kvalitními posilami a nemalými ambicemi. I proto lze zatímních 11 získaných bodů a 8. příčku v tabulce hodnotit jako zklamání. Zlín zatím klopýtá na hřištích soupeřů, kde dosud získal jediný bod za remízu v Ostravě. Naopak na svém stadiónu ztratil jediné dva body za remízu 1:1 proti Slavii. Jak vnímáte zlínskou formu a kde vidíte silné stránky týmu zkušeného kouče Páníka? „Vnímáme zlínskou sílu v domácím prostředí, kde od začátku podzimu drží příznivou sérii. Zlín vychází ze zabezpečené defenzívy do nebezpečných rychlých kontrů, pro něž disponuje vhodnými hráči. Do ofenzívy mají řadu kvalitních a gólových hráčů jako jsou Ekpai, Mehanović nebo Beauguel,“ upozornil Kadlec.

Podařilo se během reprezentační přestávky vyprázdnit jihlavskou marodku? S kterými hráči v sobotu nemůžete počítat? „Zcela mimo hru je pouze Nerad. Štěpánek již začal s tréninkem, ale do zápasu s ním ještě počítat nemůžeme. Do plného tréninku se naopak vrátili Zoubele a Klíma. Stejně tak máme v přípravě i navrátilce z reprezentačních srazů – Ikauniekse a Urblíka,“ sdělil asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Mimochodem, včerejší los MOL Cupu vám v domácím prostředí přisoudil Slavii Praha. Jak jste s tímto losem spokojeni? „Těší nás, že na jihlavském stadiónu přivítáme atraktivního soupeře. Čeká nás rozhodně zajímavý zápas. Věříme, že nejsme bez postupových šancí. Ostatně, sám si pamatuji, že jsme v minulosti Slavii z národního poháru dokázali vyřadit,“ připomenul Kadlec pohárové tažení z ročníku 2003/04.

Vzájemná ligová bilance FC Vysočina a Zlína: 16 utkání   3 – 6 – 7   23 : 28

Poslední vzájemné utkání: 13.5.2017 – FC Vysočina po čtrnácti měsících zlomila prokletí venkovních zápasů a vybojovala nesmírně cenné tři body ve Zlíně! Klíčový moment k cestě za výraznou výhrou 0:3 (0:1) přinesl závěr půle, kdy šla Jihlava do šťastného vedení poté, co si Hubáček srazil do vlastní branky centr Jakuba Fulneka. Ve druhém dějství výhru Jihlavy potvrdily dvě trefy Davise Ikauniekse.

http://www.fcvysocina.cz/zapas.asp?ID=Vysocina-ve-Zline-zlomila-prokleti-venkovnich-zapasu–5216 

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Ikaunieks, 2 – Fulnek, 1 – Dvořák, Klíma.

Žluté karty: 2 – Krejčí, Zoubele, Hronek, Nový, 1 – Fulnek, Rakovan, Vaculík, Dvořák, Rosa, Keresteš, Štěpánek, Klíma, Daníček, Marcin.

Absence: Nerad a Štěpánek (zranění)

FC Fastav Zlín

Trenér: Bohumil Páník

Střelci: 2 – Mehanović, Ekpai, 1 – Džafić, Traore, Vukadinović.

Sestava v posledním utkání: Dostál – Kopečný, Janíček, Gajić, Holzer – Hnaníček (51. Hronek), Jiráček – Ekpai (86. Bačo), Mehanović (78. Vukadinović), Džafić – Beauguel.

Miroslav Fuks vedoucí marketingu a tiskový mluvčí VJ.,

Napsat komentář