ROZHODNUTÍ PŘEDSEDY DK ELH – HC DYNAMO PARDUBICE, HC OLOMOUC, MOUNTFIELD HK, HC VERVA LITVÍNOV

Předseda disciplinární komise ELH Karel Holý se zabýval vhazováním předmětů na ledovou plochu, ke kterému došlo po obdržené brance v čase 57:19 a po skončení zápasu HC Dynamo Pardubice – HC Kometa Brno (29. 9. 2017).

Vzhledem k množství vhozených předmětů muselo být utkání na dobu nezbytnou k úklidu ledové plochy přerušeno, po skončení zápasu byl navíc vhozenou plastovou lahví zasažen do nohy jeden z rozhodčích. Předseda disciplinární komise ELH kvalifikoval uvedené jednání jako naplnění skutkové podstaty § 43 písm. d) Disciplinárního řádu ELH a klub HC Dynamo Pardubice, který se uvedeného přestupku dopustil po druhé v sezóně, potrestal finanční pokutou ve výši 2 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval opakovaným hrubě vulgárním skandováním domácích fanoušků na adresu soupeře (čas 2:50, 22:06, 23:21, 33:29, 39:39, 46:05, 60:00) a rozhodčích (čas 50:45) v zápase HC Olomouc – HC Sparta Praha (1. 10. 2017). Vulgarit na adresu soupeře se fanoušci domácího klubu dopustili při různých herních situacích – po vyloučení hráče domácího mužstva za vyhození kotouče, po odpískaném faulu hráče hostujícího mužstva, po odpískaném úmyslném ofsajdu, při potyčce na ledové ploše, stejně jako v přerušené hře při upevňování brankové konstrukce nebo před prodloužením. Vzhledem k množství případů potrestal předseda disciplinární komise ELH za naplnění skutkové podstaty § 44, písm a) Disciplinárního řádu ELH, klub HC Olomouc, který se přestupku dopustil poprvé v sezóně, finanční pokutou ve výši 2 000 Kč.

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval hrubě vulgárním skandováním na adresu rozhodčích, ke kterému došlo v čase 39:00 po odpískaném trestném střílení ve prospěch hostujícího mužstva v utkání Mountfield HK – BK Mladá Boleslav (1. 10. 2017). Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty čl. 44, písm. a) Disciplinárního řádu ELH, šlo o první podobné provinění klubu v sezóně a jednání se v průběhu zápasu neopakovalo, potrestal předseda disciplinární komise ELH klub Mountfield HK napomenutím.

Předseda disciplinární komise ELH se zabýval hrubě vulgárním skandováním na adresu rozhodčích v čase 22:51 (nedovolený zákrok na brankáře Jána Laca) a v čase 31:55 (vyhození kotouče, vyhodnocené jako neúmyslné) utkání HC Verva Litvínov – Piráti Chomutov (1. 10. 2017). Vzhledem k tomu, že tak došlo k naplnění skutkové podstaty § 44, písm. a) Disciplinárního řádu ELH a jednání se s výjimkou uvedených situací v průběhu zápasu neopakovalo, potrestal předseda disciplinární komise ELH klub HV Verva Litvínov napomenutím.

Ve všech uvedených případech se předseda disciplinární komise ELH zabýval chováním fanoušků na základě skutečností uvedených v zápisech o utkání a všechny situace byly doloženy videozáznamem.

Praha, 3. 10. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář