Jablonec v neděli změří síly s Boleslaví!

Před další reprezentační přestávkou se fotbalisté Jablonce představí v 9. kole HET ligy v domácím prostředí na Střelnici. Soupeřem jim bude tým z Mladé Boleslavi.

Ten má za sebou poměrně nevydařený vstup do nové sezony. Ambiciózní klub na samém začátku toužil po základní skupině Evropské ligy. V druhém předkole dvěma výhrami ještě vyprovodil irský Shamrock Rovers. V dalším evropském kole sice fotbalisté z města automobilů doma vyhráli nad albánským Skënderbeu Korcë, jenže nečekaně nezvládli odvetu v Albánii a po penaltách byli vyřazeni papírově slabším protivníkem.

Po vyřazení jako by na Středočechy padl temný stín. Ze čtyř úvodních kol HET ligy hráli boleslavští třikrát doma, jenže ve všech duelech prohráli. Záhy přišla čtyřgólová porážka na Slavii a Boleslav tak v úvodních pěti kolech získala pouhý jediný bod za remízu v Karviné.

Vedení týmu po špatném vstupu do sezony potrestalo hráče pokutami a přeřadilo obránce Čmovše s brankářem Divišem do juniorky. „Není to až tak o trénování, jako o hlavách,“ vysvětloval kouč Uhrin mladší.

Přitom jejich kádr patří mezi nadprůměrné, přestože v létě odešel například Železník, Valenta, Keresteš či Klobása, mezi posily se zařadil ruský útočník Komličenko, ázerbájdžánský reprezentační brankář Agajev a exjablonecký Mingazov. Zpět na místo činu se už potřetí vrátil trenér Dušan Uhrin mladší, původně v roli sportovního manažera, ale záhy převzal po dosavadním kouči Svědíkovi ligový A-tým.

Boleslavským se náramně hodila první reprezentační pauza, která přišla na začátku září, po kterém dosáhli na první dvě cenné výhry, nejdříve v domácím duelu s Brnem (3:0) a následný tříbodový zisk na Slovácku (1:0). Se sedmi body se Středočeši odpoutali od samého dna ligové tabulky. V posledním ligovém kole, ale Uhrinovi svěřenci nestačili v domácím prostředí na rozjetou Plzeň (0:2), která nadále neztratila ani bod a suverénně vévodí ligové tabulce. „Soupeř byl kvalitní a potrestal nás prakticky ze všech akcí, které měl. My jsme dělali triviální chyby vzadu,“ komentoval poslední ligový nezdar kouč Uhrin.

Naopak jablonečtí fotbalisté přivezli v posledním kole první vítězství v sezoně ze hřiště soupeře, ve vršovickém Ďolíčku slavili výhru po brance útočníka Doležala. Jablonec drží už šesti zápasovou sérii bez porážky, v nové sezoně podlehl jen suverénní Plzni. „Boleslav měla špatný začátek, první zápasy v lize prohráli. Až teď poslední dobou udělali nějaké body. Mají totiž nevyzpytatelné výsledky, přivezou body z venku, ale doma je pak umí ztratit. Mají velice zkušený tým, jmenovitě Matějovský, Chramosta, Magera, kteří mají v české lize zvuk a kvalitu. Pro nás to nebude lehké utkání, doma ztratili body s Plzní, takže si to budou chtít u nás vynahradit. V domácím prostředí nám, ale velí zvítězit a pokračovat v sérii výher, kterou jsme teď nastartovali,“ říká před nedělním zápasem trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

Jablonci se proti fotbalistům z města automobilů v poslední době moc nedaří. V ligové soutěži porazili svého soupeře naposledy před třemi lety v domácím prostředí. Loňské i předloňské měření sil na Střelnici vždy vyznělo lépe pro hosty, kteří si odváželi tři body po výsledku 1:2.

Utkání začíná v neděli 1. října od 17 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou. Rozhodčí: Zelinka Miroslav – Pelikán Ondřej, Paták Jan.

Čtsa, zdroj: www.fkjablonec.cz

Napsat komentář