Vysočina chce na domácí výhry navázat i proti ligové štice!

FC Vysočina, který si připsal tři důležité domácí výhry v řadě, změří síly s druhým celkem tabulky a největším překvapením podzimu – Sigmou Olomouc! To je přeci parádní pozvánka na jihlavský stadión! Atraktivní fotbalová bitva, kterou byste si rozhodně neměli nechat ujít, vypukne neděli 1. října v 17:00 hodin!

Sigma v uplynulých třech letech prožila dříve nemyslitelné – dva sestupy z nejvyšší soutěže, které ji postihly v závěru prvoligových ročníků 2014/15 a 2016/17. Výsledky úvodních osmi kol aktuální sezóny dávají jasně tušit, že Olomouc další bolestný pád nezažije. Tým kouče Jílka po návratu mezi elitu baví ofenzivním fotbalem, generuje adepty reprezentačního dresu a především ho zisk 17 bodů vystřelil na nečekanou 2. příčku tabulky! Vše nastartovalo úvodní vítězství na půdě Mladé Boleslavi, po němž Sigma zaváhala pouze jednou – v Plzni. Jinak porazila Liberec, Brno, Karvinou a Duklu, navíc přidala bod na Slovácku a se Slavií.

Jak vnímá sílu Hanáků asistent trenéra Michal Zach? Na které hráče týmu soupeře si Vysočina bude muset dát v neděli pozor? „Sigma má ve svém středu nepochybně kvalitní hráče, ale její aktuální největší síla je v týmovém projevu. Každý hráč na hřišti plní úkoly pro tým. Díky tomu, že Olomouc chytla ligový start, tak se dostala na úspěšnou vlnu a daří se jí. Prezentují se pracovitým, běhavým a přímočarým fotbalem.“

Je rozdíl pracovat s týmem po přídělu v Jablonci nebo po vybojované výhře nad Baníkem, která se zrodila v poslední minutě? Jaká nálada nyní panuje v jihlavském mančaftu? „Dobré výsledky se příznivě projeví v atmosféře každého týmu. Rozhodně se nám nyní s týmem pracuje o něco lépe. Na týmu cítíme odhodlání a touhu dokázat, že výsledky a výkony v domácích zápasech nebyly náhodné. Motivace je jistě o to větší, že nás čeká utkání proti druhému celku tabulky,“ uvedl Zach.

Vítězná sestava se prý nemění. Budu toto pravidlo platit i pro nedělní základní jedenáctku FCV? Kteří hráči nadále dlí na marodce? „Jistě bychom rádi na sestavu z utkání proti Ostravě navázali. Do zápasu však zbývají ještě dva dny, během nichž se může mnohé změnit. Úvodní jedenáctku navíc budeme skládat i s ohledem na soupeře,“ uzavřel svůj komentář asistent trenéra Ivana Kopeckého.

Vzájemná bilance: 8 utkání  4 – 1 – 3   17 : 12 / doma: 4 utkání   3 – 1 – 0   11:2 / venku: 4 utkání   1 – 0 – 3   6:10

Ze vzájemných zápasů:

jaro 16 – SYNOT liga:   FC Vysočina Jihlava – SK Sigma Olomouc  2:1 (1:1)

Góly: 40. a 48. Hronek – 33. Falta

Sestavy: VYS: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov – Kučera, Šulek – Voltr (90. Jungr), Hronek, Vaculík (82. Kukoľ) – Dvořák (59. Bazal). OLO: Buchta – Hála, Štěrba, Radaković, Vepřek – Houska, Šindelář (56. Plšek) – Navrátil (67. Chorý), Petr (58. Ordoš), Falta – Mahmutović.

pod. 15 – SYNOT liga:  SK Sigma Olomouc – FC Vysočina Jihlava  2:1 (0:0)

Góly: 56. Plšek, 60. Malec – 67. Mešanović

Sestavy: OLO: Buchta – Hála, Rajnoch, Radaković, Vepřek – Navrátil, Cana (88. Šindelář), Plšek, Petr (80. Zahradníček) – Ordoš, Malec (70. Chorý). VYS: Hanuš – Kukoľ, Kryštůfek, Krejčí, Mišůn – Marek, Šulek (46. Jánoš) – Vaculík (77. Fulnek), Jungr, Batioja (61. Mešanović) – Dvořák.

jaro 14 – SYNOT liga:   FC Vysočina Jihlava – SK Sigma Olomouc  5:0 (2:0)

Góly: 11. Josl, 39. a 49. Harba, 69. Jungr, 70. Kučera

VYS: Hanuš – Mikula, Šourek, Krejčí, Josl – Jánoš, Kučera – Kukoľ, Jungr (77. Koloušek), Vaculík (84. Kosak) – Harba (75. Přeučil). OLO: Blaha – Varadi, Svozil, Škerle (32. Schulmeister), Javůrek – Rolinc (52. Chorý), Šindelář, Navrátil, Houska, Pospíšil – Depetris (62. Zahradníček).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 3 – Ikaunieks, 2 – Fulnek, 1 – Dvořák, Klíma.

Žluté karty: 2 – Krejčí, Zoubele, Hronek, Nový, 1 – Fulnek, Rakovan, Vaculík, Dvořák, Rosa, Keresteš, Štěpánek, Klíma, Daníček.

Absence: Nerad a Štěpánek (zranění)

SK Sigma Olomouc

Pravděpodobná sestava: Buchta – Sladký, Radaković, Jemelka, Vepřek – Kalvach, Houska – Zahradníček, Texl, Falta – Plšek.

Trenér: Václav Jílek

Střelci: 3 – Falta, Plšek, 2 – Houska, Texl, Zahradníček, 1 – Jemelka, Moulis, Chorý, Sladký.

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Obročník (host.  FC Slovan Liberec), Polom (host.  FK Mladá Boleslav), Linhart (host.  SK Slavia Praha), Romero (host.  Deportivo Lara / VEN), Kavlach (konec host. FC MAS Táborsko), Moulis (konec host. FK Ústí nad Labem), Texl (konec host. FC Vítkovice).

Odchody: Yunis (host. GKS Katovice / POL), Surzyn a Látal (host. FK Pardubice), Ambrozek (host. SK Uničov), Šindelář (přestup FC Baník Ostrava), Petr (přestup 1.FC Slovácko), Habusta (konec smlouvy).

Hanáky čeká další tým ze spodní pasáže tabulky, ovšem už před dvěma týdny v Karviné se přesvědčili o tom, že žádného soupeře nelze podceňovat. „Myslím, že celkově je liga vyrovnaná, nejsou tam týmy, které by výrazně zaostávaly za ostatními. Když si jenom vybavím utkání Jihlavy proti Plzni, kde měla minimálně bod brát, možná sahala i po vítězství, co se týče počtu šancí. Je vidět, že v posledních utkáních, vyjma toho posledního v Jablonci, kde byli brzy v deseti a pak už se jim to dohrávalo těžko, tak hlavně v domácích zápasech tu sílu prokazují. Myslím si, že tam velký rozdíl papírový není, tam je to spíš otázka maličkostí, toho, kdo k tomu utkání přistoupí zodpovědněji, dá do toho více energie a více kvality,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Čtsa, Miroslav Fuks vedoucí marketingu a tiskový mluvčí V.J.,

Napsat komentář