Trma-vrma byla málo, Olomouci vystřelil vítězství Laštůvka

Olomouc – Snažily se vrátit do čela Superligy malého fotbalu, ale silná Olomouc jim to nedovolila. Na domácím hřišti v Hněvotíně Hanáci zvítězili ve třetím kole celostátní soutěže 4:1 a poskočili před svého soupeře na třetí pozici.

Pardubice, které po dvou kolech vedly tabulku, přitom výborně začaly. Ve 24. minutě otevřel skóre Dominik Fejl a Východočeši udrželi vedení až do přestávky. „Řekli jsme si, že budeme hrát poctivě jako každý zápas, ze zabezpečené obrany, což jsme rozhodně hráli a myslím si, že jsme byli první poločas lepší mužstvo. Měli jsme hodně šancí, hosté proměnili jednu trmu-vrmu a vedli 1:0, podle toho to pak vypadalo,“ popsal dění olomoucký hráč Lukáš Kaďorek.

Pak přišly chvíle bývalého prvoligového olomouckého fotbalisty Miroslava Laštůvky. Ve 42. minutě nádhernou ranou z trestného kopu srovnal. „Gólman toho moc neviděl, před ním stáli útočník Olomouce a náš obránce, šel bohužel naprázdno a bohužel ho míč netrefil,“ mrzelo pardubického kapitána Zdeňka Duška.

V 51. minutě skóroval opět Laštůvka, když využil přihrávky Tomáše Režného. „Naštěstí nás Brad zachránil, když se dvakrát neskutečně trefil. Byly to rozhodující momenty. S Mirdou jsem hrál poprvé, vypadá jako pohodář. Před zápasem říkal, že hraje v Rakousku a je rád, že si může zastřílet. Pak to dvakrát trefil,“ pousmál se Kaďorek.

Právě ten minutu před koncem zvýšil a definitivní pojistku přidal Režný. „Nějaké šance jsme nedali, i když Olomouc byla hodně kvalitní soupeř. Bohužel jsme zase doplatili na to, že nás jelo málo, nemohli kluci, kteří jsou na hřišti znát. Samozřejmě ve chvíli, kdy jsme hráli power play, nesedlo to a hned jsme dostali gól, bylo vymalováno. Myslím si, že se hrál dobrý fotbal z obou stran,“ podotkl Dušek.

Obě mužstva vstoupila do nového ročníku Superligy malého fotbalu velmi dobře. Pardubice, sedmý celek uplynulé sezony, po dvou kolech se dvěma výhrami dokonce vedly. Nyní jsou čtvrté. „Když to srovnám s minulými roky, vstup je úplně někde jinde. V minulých letech jsme okupovali poslední, když dobře předposlední místo. Zatím je to hezké, akorát jsme ještě chtěli s Olomoucí potvrdit zlepšení v týmovosti a taktice, co po nás trenér chce. Nechci snižovat olomouckou kvalitu, jsou to velmi kvalitní fotbalisti, ale hratelný soupeř,“ poznamenal pardubický kapitán.

Hanáci si připsali dvě domácí výhry, podlehli jen na hřišti obhájce titulu v Brně 2:3. „Je to výborný start, akorát škoda, že to kluci nedotáhli v Brně, aspoň bod mohli urvat. V padesáté minutě vedli 2:0, možná mohli mít tři body, byli bychom stoprocentní a překvapivý lídr tabulky. Za týden jedeme do Příbrami a doufám, že navážeme na domácí vítězství,“ přál si Kaďorek, jenž má za sebou dva starty v celostátní soutěži. „Jsem za Superligu rád, je to nová zkušenost. Soupeři jsou zatím velice kvalitní, mladí kluci, na baloně šikovní a rychlí, jsem nadšený,“ liboval si olomoucký mladík.

Pardubice v neděli přivítají Brno. „To vůbec nebude jednoduché, ale bavili jsme se, že všichni máme jiné fotbaly v sobotu, gólman Vlasta Mičjan pojede na velký až po zápase, takže se můžeme dobře sejít. Věřím, že Brňáky potrápíme,“ vyhlížel Dušek.

Olomouc – Pardubice 4:1 (0:1)

Branky: 42. a 51. Laštůvka, 59. Kaďorek, 60. Režný – 24. Fejl. Rozhodčí: Bartů – Pfeiffer. ŽK: P. Kobylík, Čech – Šibal.

Olomouc: Jaroslav Běhalík – David Lošťák, Pavel Kryl II, Jakub Krejčí, Lukáš Pagáč, Tomáš Režný, Antonín Čech, Miroslav Laštůvka, Lukáš Kaďorek, Petr Kobylík, Michal Vyskočil.

Pardubice: Vlastimil Mičjan – Michal Knotek, Jan Rosůlek, Jiří Beran, Zdeněk Dušek, David Šimon, Dominik Fejl, Jindřich Václavek, Dominik Šibal.

Jaroslav Kára, komunikace PR,

Foto: Stanislav Heloňa,

Napsat komentář