Lvíčata do Chorvatska se třemi nováčky!

Trenér české reprezentace do 21 let Vítězslav Lavička na dnešní tiskové konferenci nominoval na říjnové kvalifikační utkání mistrovství Evropy v Chorvatsku tři nováčky obránce Alexe Krále s Milanem Piškem a záložníka Tomáše Wiesnera.

Teplický Král nastupuje v první lize pravidelně, Pliškovi a Wiesneru se daří v druholigové Vlašimi. „Pozvánku do reprezentace dostávají na základě svých dobrých výkonů v klubech. Tomáš Wiesner navíc minulý měsíc reprezentoval dvacítku, za kterou byl klíčovým hráčem. Očekáváme, že zesílí konkurenci a herní kvalitu v sestavě,“ řekl na tiskové konferenci Lavička.

V nominaci jednadvacítky chybí kapitán a záložník Ladislav Takács. „Po utkání v Bělorusku neměl pevnější místo v základní sestavě. Před týdnem dostal šanci v pohárovém utkání Boleslavi proti Příbrami, kde se zranil. V současné době je jeho zdravotní stav s velkým otazníkem. Přesto dělá všechno pro to, aby se dal do pořádku, je těžké ale říct, zda kvalifikaci stihne,“ vysvětlil Lavička.

Česká jednadvacítka se s Chorvatskem střetne 9. října ve Varaždínu, přípravné utkání sehraje čtyři dny předtím ve vršovickém Ďolíčku proti Bohemians 1905. „Lvíčata“ na začátku září vybojovala v kvalifikační skupině doma s Běloruskem remízu 1:1. Naopak Chorvati zvítězili v Moldavsku zaslouženě 3:0.

„Chorvati mají velice šikovné hráče a celek. Není žádná náhoda, že do kvalifikace vstoupili suverénním způsobem. Ale máme určitý respekt, bereme je jako jednoho spolufavorita ve skupině, přesto do utkání půjdeme s velkým odhodláním, abychom byli po zápase úspěšní,“ dodal čtyřiapadesátiletý kouč Lavička k soupeři.

Čtsa, kc, audio, foto: www.sportovnizurnal.cz

 

 

Napsat komentář