O vítězství německého celku v kvalifikaci žen rozhodla vlastní branka!

Ve druhém utkání kvalifikace MS žen 2019 se střetly české fotbalistky v Ústí nad Labem s celkem Německa, držitelem dvojnásobného světového šampionátu a olympijského triumfu. Přesto byly proti silnému hostujícímu celku, domácí hráčky v průběhu zápasu rovnocenným soupeřem. Jenže o vítězství německého týmu 0:1 nakonec rozhodla vlastní branka.

Češky nastoupily proti favorizovaným Němkám s velkým odhodláním, s cílem vybojovat úspěšný výsledek, který jim dodá velké sebevědomí do dalších kvalifikačních zápasu. Trenér Karel Rada volil do zápasu tu nejoptimálnější základní sestavu, která je schopna vybojovat případně tři body.

Svěřenkyně trenéra Karla Rady se od úvodních minut zaměřily na zajištěnou defenzivu, rozehrávku soupeřek a na brejky, jenže jejich snaha a finální zakončení bylo nepřesné. Naopak Němky se snažily o rychlou kombinaci, zakončenou brejky, ale do větších brankových příležitostí se nedostávaly.

První přímou střelu z levé strany poslala v 5. minutě hostující Carolin Simon, ale skončila nad domácí brankou. Oba týmy se sice dál snažily o vedení, jenže končilo na hranici velkého vápna, ztrátou míče po špatné přihrávce. Přesto Češky dvakrát nebezpečně zahrozily.

Na druhé straně se po úniku a následném centru z pravé strany, snažila střelou bez přípravy z velkého vápna skórovat Sverija Huth, ale mimo branku.

V 17. minutě kopaly Němky z hranice velkého vápna přímý kop, který domácí brankářka Barbara Votíková nadvakrát vychytala.

Hra se po několika oboustranných akcích neparně změnila a německý tým měl nepatrnou herní převahu, kterou ale nedokázal střelecky zúročit.

Češky se začaly víc prosazovat a moc nescházelo, aby se ujaly vedení po dvou šancích, které ale hostující obrana za pomoci brankářky odvrátila. Na druhé straně po rychlém přenesení hry se dostaly soupeřky do gólové šance, jenže střelu Kamme, vytáhla česká brankářka na rohový kop, z kterého se opět německá hráčka netrefila.

V závěru prvního poločasu se hostující národní celek před odchodem do kabin snažil vsítit gól, ale dobře fungující domácí obrana jakýkoliv pokus odvrátila.

Do druhého poločasu vstoupily oba celky velice důrazně a tak se hra několik minut přelévala z jedné strana na druhou.

Ale v 52. minutě došlo k velké chybě za strany českého celku, když po centru Kemme do vápna a následném nedorozumění mezi brankářkou Votíkovou a obránkyní Bartoňovou, od které tečovaný míč skončil ve vlastní síti 0:1.

Po inkasovaném gólu domácí hráčky neskládaly naději na vyrovnání, přidaly na důrazu a zlepšenou kombinační hrou několikrát zahrozily, jenže německá obrana gólové nebezpečí úspěšně likvidovala.

V 70. minutě se Němky radovaly podruhé, ale branka kapitánky Moroszán nebyla uznána pro ofsajd. Hned další šanci si vypracovaly hostující hráčky v 73. minutě po přihrávce Laduher mezi domácí obránkyně, ale únikový pokus Däbritz zlikvidovala domácí brankářka včasným vyběhnutím.

V 83. minutě mohly Češky vyrovnat, ale umístněnou hlavičku Kožárové pod břevno vytáhla perfektním zákrokem hostující brankářka Berikarth na rohový kop.

V závěru zápasu dochází v českém celku ke střídání na posílení útočné fáze, ale snaha o vyrovnání, se neuskutečnila a vítězství Němky nakonec uhlídaly. Přesto se nemusí český národní tým stydět, protože předvedl proti nejlepšímu světovému celku výborný výkon.

Česká republika – Německo 0:1 (0:0)

Branky: 52. vlastní Bartoňová. Rozhodčí: Marta Huerta – Ricio Puente, Belinda Castlla Mesa(vš. ESP). ŽK: 17. Krejčiříková, 60. Sedláčková J., 74. Kožárová – 90. Huth. Diváci: 524.

Sestava ČR: Votíková – Vyštejnová, Bertholdová, Sedláčková J., Bartoňová – Divišová (65. Cahynová), Svitková, Krejčiříková, Nepokojová (77. Szewieczková) – Kožárová (87. Chlastáková), Voňková. Trenér: Karel Rada.

Program ženské reprezentace v kvalifikaci MS 2019:

20.10.2017 18:00 Slovinsko – Česká republika (Domžale)

24.10.2017 18:00 Česká republika – Island (Znojmo).

Čtsa, kc, foto: www.sportovnizurnal.cz

Napsat komentář