ROZHODNUTÍ DISCIPLINÁRNÍ KOMISE ČSLH – MAREK MOSKAL, KOMETA BRNO

Disciplinární komise ČSLH se zabývala předčasně ukončeným utkáním extraligy staršího dorostu EC Red Bull Salzburg – Kometa Brno (16. 9. 2017). Ze zápisu o utkání a videozáznamu zjistila, že utkání bylo v čase 14:49 za stavu 2:1 hlavním rozhodčím Kevinem Konschiederem ukončeno potom, co byl hostujícímu mužstvu uložen menší trest za Příliš mnoho hráčů na ledě a menší trest za Napadání rozhodčích, kterého se dopustil trenér.

Když hlavní rozhodčí v souladu s pravidly kapitána informoval, že mužstvo je povinno dostavit se ve lhůtě dvou minut k opětovnému zahájení hry, kapitán mu na základě pokynu trenéra oznámil, že mužstvo bude ve hře pokračovat pouze v případě, pokud rozhodčí uložené tresty odvolá. Rozhodčí proto utkání předčasně ukončil. Disciplinární komise ČSLH dospěla k závěru, že se hosté dopustili flagrantního porušení čl. 157 Pravidel ledního hokeje, podle kterého mužstvo nesmí ignorovat pokyn hlavního rozhodčího k zahájení hry. Vyloučila přitom, že by trenér jednal z obavy o zdraví hráčů.

Vzhledem k tomu, že k odstoupení došlo na základě pokynu trenéra, který tak porušil čl. 323, písm. c) Soutěžního a disciplinárního řádu ČSLH (povinnost trenéra dbát na kázeň v mužstvu a dodržování pravidel), potrestala komise hlavního trenéra Marka Moskala finanční pokutou ve výši 10 000 Kč a nepodmíněným zastavením činnosti na 3 měsíce. Klub HC Kometa Brno potrestala v této souvislosti finanční pokutou ve výši 30 000 Kč. Sportovně technická komise ČSLH současně rozhodla, že se utkání kontumuje s výsledkem 5:0 ve prospěch mužstva EC Red Bull Salzburg.

Praha, 19. 9. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář