Lerch řídil vyrovnání, brněnský obrat proti Olomouci dokonal Pospiš

Brno – Jedenáct minut před koncem si obhájce titulu stále zadělával na nulový zisk po dvou kolech Superligy malého fotbalu. Jenže pak v rozmezí dvou minut Brno dvěma zásahy srovnalo a půl minuty před koncem Tomáš Pospiš vystřelil vítězství 3:2 na domácím trávníku nad Olomoucí.

Brno si tak po úvodní prohře v Praze 0:3 připsalo první výhru a v tabulce mu patří sedmá pozice. „Je to určitě důležitá výhra, byli bychom bez ní skoro jediní, kdo má nula bodů,“ uznal brněnský zadák Stanislav Lerch.

Ještě před týdnem patřil na marodku, ale vrátil se právě včas, aby ve 49. minutě připravil branku Davidu Mackovi a za dvě minuty sám vyrovnal. „Na to že jsem ještě před týdnem nevěděl, že budu hrát, jsem nakonec spokojený, ale hlavně že jsme vyhráli,“ odmítal zásluhy Lerch.

Hanáci přitom dlouho vedli, když v osmé minutě po parádním přiťuknutí Jakuba Krejčího pálil Antonín Čech a za čtyři minuty zvýšil Pavel Kryl II. „Málo jsme běhali a hlavně jsme si nepomáhali vzadu, hosté jednoduše zpracovávali balon, nedostupovali jsme je,“ měl jasno stožár v brněnské defenzivě.

V prvním poločase Olomouc dominovala, jenže po přestávce už žádný gól nepřidala. „Je to velké zklamání, nevím co k tomu říct. Bránili jsme zezadu a věřili, že nějaký brejk nám ve druhém poločase vyjde, bohužel jsme to nemohli zlomit. Za stavu 2:1 jsme trefili tyčku, pak soupeř srovnal a třicet sekund před koncem rozhodl.

Hosté se nedokázali vypořádat s bráněním brněnské hry s vysunutým brankářem Lukášem Zrzavým. „Projevila se kvalita soupeře a taky jsme zalezli. Brno hrálo proti nám to stejné co v prvním kole Most, kdy nám utkání vyšlo, přestože jsme byli celý zápas pod tlakem, teď jsme štěstí bohužel neměli. Myslím si, že jeden gól ve druhém poločas by stačil, abychom duel dovedli do vítězného konce, bohužel už nepadl. Nedá se hrát na to, že uhrajeme v této soutěži nulu vzadu,“ pravil Vančura.

Brnu sice po přestávce ubíhal čas, trpělivou hrou se však dočkalo obratu. „Byli jsme nervózní, když dlouho zůstával stav 0:2, ale jak jsme dali gól, věděli jsme, že máme šanci utkání otočit. Trenér nás nabádal, že Olomouc moc neumí bránit power-play, takže jsme to prostě zkusili. Věděli jsme, co chceme hrát a vyšlo to. Hosté ve druhém poločase nic moc neměli a zaslouženě jsme vyhráli,“ liboval si Lerch.

Hanáci po úvodní domácí výhře s Mostem 5:3 mají tři body a v tabulce jim patří pátá pozice. Loňský ročník zakončili o pozici výš. „Nejsme na sebe po této prohře naštvaní, odevzdali jsme maximum. Začátek sezony je z naší strany průměrný. Chceme se pohybovat v horních patrech a možná vylepšit loňské umístění. Z Brna jsme chtěli aspoň bod, ten nemáme, takže mírné zklamání, na začátek soutěže to však není špatné,“ zakončil Vančura.

Brno – Olomouc 3:2 (0:2)

Branky: 49. Macko, 51. Lerch, 60. Pospiš – 8. Čech, 12. Kryl. Rozhodčí: Vafka – Stria. ŽK: Macko, Pospiš (oba Brno).

Brno: Lukáš Zrzavý (Václav Večeřa) – Jakub Dobšíček, Adam Reitoral, Čeněk Cenek, Patrik Levčík, David Macko, Michael Kršák, Pavel Outrata, Stanislav Lerch, Tomáš Pospiš, Ivan Lacko, Tomáš Mica, David Presl, Tomáš Prokeš.

Olomouc: Jaroslav Běhalík – Josef Tošenovský, David Lošťák, Pavel Kryl II, Jakub Krejčí, Martin Schlehr, Lukáš Pagáč, Martin Vančura, Tomáš Režný, Antonín Čech, Miroslav Laštůvka.

Jaroslav Kára komunikace PR,

Foto: Lubomír Stehlík,

Napsat komentář