Jihlava zničila Příbram na jejím hřišti, čtyřikrát skóroval Göth

Příbram – Rázně napravila Jihlava domácí úvodní prohru 2:4 s Pardubicemi v Superlize malého fotbalu. Ve druhém kole celostátní soutěže deklasovala Příbram na jejím hřišti 8:1. „Nechci snižovat sílu Příbrami, ale po minulém týdnu jsme se dobře připravili a myslím si, že to byl jednoznačný zápas, celou dobu jsme ho měli pod kontrolou,“ hodnotil jihlavský útočník Radim Šuta.

V utkání nasázel hattrick, čtyřmi zásahy jej však předčil Jakub Göth. Jeden gól přidal Robin Demeter. „Myslím, že jsem podruhé dal v soutěži tři góly, ale stejně jsem za ně rád. S Kubou jsme to jako předhánění vůbec nebrali, jen Robin moc gólů nedává, na něj nezbylo,“ popíchl spoluhráče z reprezentace Šuta.

Göth otevřel skóre už v sedmé minutě. „Zaspali jsme začátek. Něco jsme si řekli v kabině, jenže na hřišti si každý dělal, co chce. Výsledek se rodil na začátku a pak už se s tím nedalo nic dělat, naše hra byla neorganizovaná,“ mrzelo příbramského záložníka Luboše Kunce.

Do přestávky stihla Jihlava pět branek, zatímco domácí se nezmohli ani na jednu. „Hlavně nás uklidnily první a druhý gól. Už jsme mohli bránit a chodit do brejků, povedly se nám ještě tři a po poločase už bylo jasné, že vyhrajeme,“ komentoval dění na hřišti jihlavský snajpr.

Až ve 47. minutě si Příbram připsala jedinou branku, když se prosadil mladý Ondřej Drašnar. „Udělali jsme nějaké individuální chyby, nepodali jsme kolektivní výkon jako tým a hodně nám chyběl trenér na lavičce,“ připomněl Kunc dvouzápasový zákaz vstupu na lavičku pro kouče Josefa Sandra. „Doufám, že to bylo jenom teď, příště se zvedneme a budeme hrát jako tým aktivně. Musíme chytit začátek,“ doplnil záložník.

Jihlava drtivým vítězstvím opět oživila ambice na vylepšení bronzové příčky, kterou obsadila v obou dosavadních ročnících Superligy malého fotbalu. Po dvou kolech je třetí. „Po Pardubicích jsme museli vyhrát, už nám nic jiného nezbývalo. Teď potřebujeme vyhrát všechno, co jde, můžeme být první nebo druzí, jen do toho musíme jít naplno,“ burcoval Šuta.

Příbram předvedla v úvodním kole slibný výkon, když Blanensku podlehla po boji 2:4, jenže v domácí premiéře zklamala a zase uzavírá tabulku. „Máme hodně omluvenek, těžko někoho vybíráme, jezdíme jen v sedmi nebo osmi lidech, nikomu se nechce moc cestovat. Když nebudou hráči, nevymyslíme nic. Jestliže doma nastoupíme v sedmi lidech, protože se čtyři omlouvají, že jsou v práci nebo nemůžou, je to těžké,“ litoval Kunc.

Příbram – Jihlava 1:8 (0:5)

Branky: 47. Drašnar – 7., 21., 28. a 60. Göth, 14., 22. a 40. Šuta, 56. Demeter. Rozhodčí: Kučera – Šťástka. Hráno bez karet.

Příbram: Milan Vančát – Marek Branžovský, Michal Dražan, Lukáš Rom, Luboš Kunc, Michal Pinc, Aleš Bábíček, Jan Mezera, Ondřej Drašnar.

Jihlava: David Kubica – Ondřej Lapeš, Tomáš Poul, David Novák, Robin Demeter, Radim Šuta, Jakub Göth, Zdeněk Kučera.

Jaroslav Kára, komunikace PR,

Napsat komentář