PROFESIONÁLNÍ TRENÉŘI MLÁDEŽE ČSLH PŮSOBÍ JIŽ V PĚTASEDMDESÁTI MENŠÍCH KLUBECH

Téměř stovka profesionálních trenérů mládeže a regionálních trenérů ČSLH se dnes zúčastnila semináře, uspořádaného sportovním oddělením a oddělením rozvoje hokeje ČSLH. Součástí programu bylo i setkání vedení ČSLH se zástupci měst a klubů, které byly nově zařazeny do projektu „Trenéři mládeže v malých klubech“. Principy projektu jim na schůzce představili vedoucí sportovního oddělení ČSLH Slavomír Lener s vedoucím oddělení rozvoje Milanem Hniličkou.

Projekt „Trenéři do malých klubů“, zahájený v roce 2014, je určen pro kluby mimo extraligu, I. ligu a hlavní město Prahu. Cílem projektu je profesionalizace tréninkového procesu, sjednocení jeho metodiky a podpora vzdělávání trenérů, kteří se výchově malých hokejistů na klubové úrovni věnují. Profesionální trenéři mládeže, financovaní z prostředků ČSLH, zajišťují v klubech všechny nejdůležitější činnosti – z pozice hlavního trenéra vedou metodiku sportovního střediska, působí jako hlavní trenéři u jednoho ze žákovských družstev, dohlížejí na náborovou činnost, pořádají kurzy bruslení pro mateřské školy a zajišťují i regionální výpomoc a spolupráci.

V roce 2014 působili profesionální trenéři mládeže, placení ČSLH, ve 20, v roce 2016 v 65 a v roce 2017 již v 75 klubech. Před letošní sezónou byly do projektu zařazeny Choceň, Chotěboř, Litomyšl, Mariánské Lázně, Písek, Příbram, Rokycany, Tachov, Uničov a Vlašim.

„Do výchovy mládeže v klubech investujeme ročně zhruba sedmdesát miliónů korun,“ uvedl prezident ČSLH Tomáš Král, „Projekt profesionálních trenérů mládeže patří v této oblasti k nejvýznamnějším, přičemž do našeho hokeje přináší – vedle vyšší kvality výchovy a tréninkového procesu – i nemalé finanční prostředky, protože je založen na spolupráci svazu, klubů a municipalit.“

Celkem se v rámci ČSLH věnuje výchově malých hokejistů již 150 profesionálních trenérů, placených svazem a v drtivé většině působících na klubové úrovni. ČSLH financuje činnost 75 trenérů mládeže v malých klubech, 48 trenérů v Akademiích ČSLH, 18 regionálních a vedoucích regionálních trenérů v krajích, 6 trenérů ve sportovním oddělení a 3 trenérů v oddělení rozvoje ČSLH.

Praha, 12. 9. 2017.

PhDr. Zdeněk Zikmund, tiskový mluvčí ČSLH

Napsat komentář