Pro některé futsalisty je další EURO výzva, pro jiné vrchol kariéry

Chomutov – Česká futsalová reprezentace se chystá udělat další velký krok. V baráži o postup na EURO 2018 ve Slovinsku proti ní stojí silné Srbsko. Hráči věří, že s pomocí chomutovský fanoušků vykročí v úterý od 18.30 hodin vítězně a s co nejlepším výsledkem do odvety v Srbsku.

„V Chomutově vždy přišla plná hala a celý zápas nás diváci skvěle podporovali. Doufám, že i v tak důležité baráži nás diváci podpoří, a požene nás plný dům za co nejlepším výsledkem,“ nechal se slyšet ofenzivní hráč české futsalové reprezentace David Cupák.

Zatímco pro někoho je výzva nechybět ani na čtvrtém evropském šampionátu v řadě, pro jiného je zase baráž vrcholem kariéry. „„Je pro mě výzvou hrát počtvrté za sebou na ME. Budeme dělat vše proto, abychom to zvládli,“ slíbil Michal Seidler, hrající za polský Rekord Bielsko Biala. Mladík David Drozd z Chrudimi to má přesně naopak: „„Je to pro mě vrchol reprezentační kariéry, k důležitějšímu zápasu jsem ještě za národní tým nenastoupil.“

Důležitosti zápasu si je vědom i realizační tým. „Vnímám baráž jako vyvrcholení dlouhodobého snažení. Nejde jen o samotné dva zápasy proti Srbsku. V cestě na EURO 2018 jsme odvedli hodně práce, dokázali do baráže postoupit z těžké skupiny v Kazachstánu a nyní stojíme proti dalšímu silnému soupeři, kterého se k jeho smůle nebojíme a věříme v náš postup,“ řekl vedoucí týmu Radek Klier.

Buďte u toho i vy. Zápas Česko – Srbsko se hraje v chomutovské sportovní hale v úterý od 18.30 hodin. Vstupenky na místě stojí 100 korun a dítě do 15 let v doprovodu dospělého má vstup zdarma.

Mgr. Michal Pavlík, PR manažer Svazu futsalu ČR

 

Napsat komentář