Most chce doma první výhru, trenér vnímá ničivou sílu Blanenska

Most – Neúspěšně vstoupil do nové sezony Superligy malého fotbalu Most. Jeden z favoritů celostátní soutěže prohrál v Olomouci 3:5, což se pokusí odčinit na domácím trávníku. V neděli od dvou hodin odpoledne přivítá na hřišti 11. ZŠ Most ve druhém kole celek Pivovar Černá Hora Blanensko.

Jihomoravané vstoupili do nového ročníku domácím vítězstvím 4:2 nad Příbramí. „Jenže do Mostu bohužel spousta hráčů nemůže skrz velký fotbal, sestava se trošku obměnila. Pořád si však myslím, že tam kvalita bude a věřím, že kluci zápas zvládnou a udělají nějaké body. Nemají sice takové zkušenosti se Superligou, což není úplně jednoduché, ale doufám, že se s tím poperou,“ vyhlásil jeden z hrajících asistentů blanenského kouče Zdeněk Traxl.

Most má ze čtyř předchozích vzájemných duelů lepší bilanci, když třikrát zvítězil a pouze jednou Blanensku podlehl. Jihomoravský celek táhne dvojice snajprů Jan Koudelka a Ondřej Paděra, druhý jmenovaný vyhrál soutěž kanonýrů v obou dosavadních ročnících Superligy malého fotbalu a také Příbrami před týdnem vsítil dvě branky. „Fotbal Blanenska je založený na ničivé ofenzivní síle a schopnosti z brejků trestat každé sebemenší zaváhání. Proto bude alfa a omega nadcházejícího zápasu pozorná, pohyblivá obrana a zachytávání blanenských útoků hned od počátku. Náš fotbal je také založený spíš na ofenzivě než na obraně a lze tak očekávat, že obě mužstva půjdou do zápasu s taktikou dát víc gólů, než dostanou. Každopádně pro diváky půjde o velmi atraktivní utkání, protože výsledek 1:0 nebo 2:1 tentokrát opravdu neočekávám,“ uvažoval mostecký trenér Vojtěch Benda.

Blanensko minulý ročník zakončilo na páté pozici dva body před šestým Mostem, který úvodním duelem navázal na nepovedenou předcházející sezonu. „Myslím si, že Most sílu neztrácí, spíš se soutěž zkvalitňuje, každý může prohrát s kýmkoli a kdekoli, už nejedete za slabším či silnějším soupeřem. Taky jsme dokázali vyhrát minulý rok v Praze a doma prohrát s Brnem. Malý fotbal je rychlý a má spoustu kvalitních hráčů, nedá se říct, kdo je favorit,“ oznámil Traxl.

Jihomoravané letos pomýšlejí na medailovou pozici, i když se musí obejít až do konce sezony na lavičce bez kouče Antonína Mazala, který dostal za potyčku s příbramským útočníkem Davidem Sandrem v prvním kole trest zákazu výkonu funkce až do konce června příštího roku. „Chceme co nejlepší umístění, určitě jsou blanenské možnosti trošku jiné než brněnské či pražské, tím však nechci říct, že jsme slabší. Budeme hrát o vyšší příčky, soutěž ale není taková jako v první sezoně, kde byli dva, tři favorité a zbytek se pral o další místa. Až čas ukáže, kde budeme,“ pravil český reprezentant Traxl.

Most tentokrát nenasadí ani jednoho nováčka, o úspěch se popere s osvědčenými fotbalisty. „V naší sestavě jsou jména, která mají se Superligou a jejím nasazením zkušenost. Šest z nominovaných hráčů nastoupilo v Olomouci a všichni se prezentovali výborným výkonem. Zápas chceme opět kontrolovat, stejně jako to bylo v Olomouci, akorát věřím v lepší proměňování gólových příležitostí a šťastnější konečný výsledek pro nás,“ doufal Benda.

Jaroslav Kára, tiskový mluvčí,

 

Napsat komentář