Jablonec remizoval na Baníku a ztratil body!

Domácí Baník poprvé zahrozil v 6. kole HET ligy už ve třetí minutě, když střelu Granečného z úhlu vyrážel brankář Hrubý na hranici šestnáctky, kde Pazdera střílel pouze do náruče brankáře. Naopak Jablonec se svojí první šancí naložil mnohem lépe. O necelou minutu později se po krásném vysunutí Masopusta řítil na bránu Tecl, který poslal jablonecké do vedení!

V 10. minutě nezpracoval výborný centr v dobré pozici opět Tecl a při následném pokusu o odkop domácí obrana málem ohrozila vlastního brankáře. V Dalším průběhu hry se pokoušel Baník držet míč a naši hráči hrozili z rychlých brejků.

Ve čtyřiadvacáté minutě zazdil obrovskou šanci domácích na vyrovnání Sus, který se řítil sám na Hrubého, udělal kličku, ale následně netrefil odkrytou branku. Baník nadále držel míč a snažil se tlačit, čímž vznikaly mezírky v jeho obraně, které se pokoušeli využít jablonečtí.

Ve 35. minutě střílel z dálky Trávník, ale střela mířila těsně vedle šibenice. Zdlouhavou rozehrávku domácích poté začali fanoušci Baníku oceňovat pískotem. Nervozita na kopačkách ostravských byla znát a dělali chyby.

Další nebezpečnou střelu z dálky vytáhl opět Trávník ve 37. minutě. Na situaci zareagoval domácí trenér, který stáhl Stefana Paniće a místo něj poslal na hřiště Hlinku. Další průběh poločasu už kromě občasného pískotu domácích nic zajímavého nepřinesl a do kabin tak odcházeli spokojenější hráči v zeleném.

Do druhého poločasu nastoupily oba týmy beze změny. Od nástupu do druhé části zápasu pokračovala snaha domácích po vyrovnání územním tlakem, který byl pouze po pokutové území. První šanci druhé půle si tak připsal po závaru ve vápně Baníku jablonecký Vojta Kubista, jehož střela z hranice vápna mířila příliš vysoko.

Nevýrazný vstup domácích do druhého poločasu donutil trenéra Kučeru k dalšímu střídání. Ze hřiště stáhl Tomáše Mičolu, místo kterého nastoupil Jakub Šašinka. Chvíli po střídání se mohl nový hráč hned ukázat, kdyby ovšem balón za obranu lépe zpracoval. Poprvé tak vyvedl z klidu jabloneckého Hrubého až Sus, jehož střela z dálky se ovšem mezi tyče nevešla. Zelenobílí si v koncovce počínali mnohem lépe a po rohovém kopu Trávníka zvýšil na 2:0 Marek Kysela, který pouhou minutu předtím přišel na hřiště za Jakuba Považance! Pro Marka Kyselu to byl první ligový start od zranění plíce ve 30. kole v Karviné.

Baník mohl korigovat výsledek o další minutu později. Několik ostravských pokusů z vápna díky výborné práci obrany Jablonce nedostalo až k brankáři Hrubému. 6215 diváků se dostalo do varu až v 68. minutě, když střílel nebezpečně z dálky Poznar a jenom díky skvělému zákroku Hrubého zůstávalo vedení Jablonce dvoubrankové. Poslední střídání domácích poslalo na hřiště Bronislava Stáňu za Martina Suse. Tlak Baníku pokračoval, ale centry nenacházely domácí hráče v situacích, ze kterých by se dal vstřelit gól.

Domácí se dočkali v 78. minutě po úniku Azeveda na křídle, když přihrávku proti noze dokázal na hranici vápna zužitkovat Robert Hrubý, který se tak stal se třemi góly nejlepším aktivním střelcem ve vzájemných zápasech. To už na hřišti nebyl střelec naší první branky Stanislav Tecl, který mezitím přenechal svoje místo Martinu Doležalovi. Vrátit dvoubrankové vedení na jabloneckou stranu mohl právě Doležal, ale jeho hlavičku ostravský brankář chytil.

Z následné akce přišlo to, čeho se jablonečtí fanoušci obávali, a Baník vyrovnal. Po úniku a centru Stáni z křídla vyrovnal skóre Šašinka. Noční můru pro jablonecké mohl ze zápasu udělat o dalších několik desítek vteřin později Poznar, ale jeho střelu naštěstí zastavilo břevno.

Ihned poté naskočil do hry i poslední hráč Jablonce. Jaroslava Zeleného nahradil Ondřej Mihálik. Baník na konci zápasu na hřišti dominoval a hnán nabuzenými diváky podnikal nebezpečné výpady do obrany Jablonce, které naštěstí k rozhodujícímu gólu nevedly a tak si obě mužstva body rozdělila.

„Podle mého názoru byla první půle docela vyrovnaná, ale nám se podařilo vstřelit první gól. Bránili jsme v prvním poločase dobře, ale přesto se domácí dostali k jedné šanci. Baník měl více míč na kopačkách, ale k žádným šancím jsme domácí nepouštěli,“ začal úvodní hodnocení zápasu jablonecký trenér.

„Ve druhé půli to bylo z naší strany mnohem horší. Přesto, že jsme si řekli, že musíme hrát aktivně a držet míč na kopačkách. Přestali jsme hrát tak, jak jsme chtěli a spíš se soustředili na bránění. Ačkoliv jsme byli pod tlakem, tak se nám podařilo vstřelit druhou branku. Od té doby jsme zalezli a nehráli jsme to, co jsme si řekli. Ostraváci šli za výhrou víc. Ostrava projevila mnohem větší vůli po vyrovnání a nakonec se jí to podařilo. Přesto, že jsme sahali po vítězství, tak jsme se vlastní hrou, která nebyla v pořádku, o to vítězství připravili,“ pokračoval v hodnocení Zdeněk Klucký.

Domácí trenér Radim Kučera mohl být po zápase výrazně spokojenější. „Na začátku utkání jsme udělali chybu a soupeř nás potrestal. My jsme v prvním poločase po jejich chybě měli taky šanci, kterou jsme neproměnili. V druhé půli jsme tempo stupňovali, zatlačili jsme Jablonec do šestnáctky, ale z ojedinělé šance jsme dostali gól a bylo to těžší. Hráči ukázali charakter a po prvním gólu jsem věřil, že zápas minimálně vyrovnáme, což se i stalo. Ale bohužel jsme kvůli neproměněným šancím nevyhráli,“ zhodnotil utkání z pohledu Baníku trenér Radim Kučera.

FC Baník Ostrava – FK Jablonec 2:2 (0:1)

Branky: 78. Hrubý, 82. J. Šašinka – 4. Tecl, 63. Kysela. Rozhodčí: Berka – Wilczek, Moláček. ŽK: Masopust (Jabl.). Diváci: 6 215.

Ostrava: Vašek – Pazdera, Pokorný, Šindelář, Granečný – Panič (38. Hlinka) – Mičola (54. J. Šašinka), Hrubý, De Azevedo, Sus (69. Stáňa) – Poznar. Trenér: Kučera.

Jablonec: Hrubý – Jankovič, Pernica, Hübschman, Hanousek – Masopust, V. Kubista, Trávník, Zelený (85. Mihálik) – Považanec (62. Kysela) – Tecl (76. Doležal). Trenér: Klucký.

Čtsa, www.fkjablonec.cz

Napsat komentář