Vysočina chce tři body a zlomení domácího prokletí!

Fotbalisté FC Vysočina s Plzní, v Teplicích a poté v přípravě proti Znojmu ukázali, že jejich forma má stoupající tendenci. Po reprezentační pauze tuto neděli 10. září od 18:00 hodin nastoupí proti Dukle Praha a jen dobrý herní dojem jim rozhodně nebude stačit! Tři body musí zůstat v Jihlavě! V boji o první vítězství v novém ligovém ročníku bude velmi důležitá podpora fanoušků!

Vysočina v neděli narazí na soupeře, který do ligy sice vstoupil dvěma porážkami, ovšem z dalších tří kol vytěžil hned sedm bodů! Výhry nad Zlínem a Bohemians plus remíza v Jablonci tým z Julisky vynesly na 7. příčku tabulky HET ligy. Pražská Dukla tak do Jihlavy přijede v dobrém rozpoložení a navíc s vědomím, že na Vysočině dosud nikdy neprohrála! Je to tak, v devíti prvo nebo druholigových zápasech třikrát zvítězila a hned šestkrát remizovala. Bude tento fakt představovat zvýšenou motivaci pro domácí fotbalisty? „Naše negativní domácí bilance proti Dukle může pro naše hráče být dalším impulsem v touze zvítězit. Všichni víme, v jaké se nacházíme situaci a cítíme, že potřebujeme bodovat naplno. Hráči samozřejmě jdou do každého utkání naplno a s cílem vyhrát, ovšem v neděli musí být toto jejich chtění ještě výraznější,“ zdůraznil trenér Ivan Kopecký.

Jak vnímáte sílu nadcházejícího soupeře FCV? O které důležité hráče se opírá? „Dukla má dlouhodobě zažitý kombinační styl hry. Má velmi dobré kraje v podání Kušníra a Podaného, na hrotu je silný Holenda a v záloze působí konstruktivní typy hráčů, jako Milošević, Kovaľ nebo Tetour. Navíc aktuálně posílili o Holíka ze Zlína,“ doplnil jihlavský lodivod.

Váš tým má za sebou čtrnáctidenní tréninkový blok v rámci reprezentační pauzy. Jak jste jej strávili? „Uplynulý týden jsme pojali stejně, jako kdybychom hráli mistrovské utkání. Vrcholem tohoto mikrocyklu byl přípravný duel proti Znojmu. S ohledem na zdravotní problémy některých hráčů a na fakt, že Štěpánek, Klíma a Ikaunieks plnili reprezentační povinnosti, jsme do týmu krátkodobě zařadili trojici z juniorky – Dujmović, Smejkal a Demeter. Vedle toho s námi po dlouhodobém zranění už 14 dní trénuje útočník Marcin. Rád bych dodal, že jsme v uplynulém týdnu absolvovali skupinový trénink, do něhož se zapojili i hráči ze staršího dorostu. Hráče, kteří mají předpoklady se prosadit do vrcholového fotbalu, sledujeme, hodláme je zkoušet a komunikujeme o nich s trenéry juniorky i dorostu,“ upozornil Kopecký.

Jak jste byl spokojen s výkonem v přípravném duelu proti Znojmu? „Byli jsme opravdu moc spokojeni s výkonem a přístupem hráčů k tomuto utkání. Těší nás, že se v něm objevily pasáže, které odrážely to, co se do hráčů snažíme dostat na trénincích. Na druhou stranu toto výrazné vítězství rozhodně nijak nepřeceňujeme.“

Vyprázdnila se během pauzy marodka? S kterými hráči v neděli nemůžete počítat? „Hanuš, Kryštůfek a Urblík už s týmem trénují naplno. U Rabušice se postupně zvyšuje tréninková zátěž, ale zatím trénuje spíše individuálně. Na marodce tak jsou jen Nerad, jehož léčba úspěšně postupuje, a nově Štěpánek, který si přivezl zranění z reprezentačního soustředění. V těchto dnech bohužel podstoupil artroskopii kolene. Přejeme mu rychlý průběh léčby a brzký návrat na trávníky,“ uzavřel svůj předzápasový komentář trenér Ivan Kopecký.

Vzájemná bilance: 18 utkání  2 – 9 – 7  24:32 / doma: 9 utkání  0 – 6 – 3  12:15 / venku: 9 utkání  2 – 3 – 4  12:17

Ze vzájemných zápasů:

Jaro 17 – ePojisteni.cz liga: FK Dukla Praha – FC Vysočina Jihlava  4:1 (3:1)

Góly: 17. Kušnír, 19. a 54. Milošević, 30. Holenda – 6. Hronek

DUK: Rada – Kušnír, Šimůnek, Štetina, Podaný – Hanousek, Tetour, Mustedanagić (62. Koreš) – Milošević (77. Brejcha), Holenda, Olayinka (87. Juroška). VYS: Hanuš (56. Rakovan) – Vaculík, Rosa, Krejčí, Urdinov – Fulnek, Štěpánek, Batioja (87. Popović) – Hronek (61. Tlustý), Ikaunieks – Dvořák.

Pod. 16 – ePojisteni.cz liga: FC Vysočina Jihlava – FK Dukla Praha  1:1 (1:0)

Góly: 38. Zoubele – 71. Olayinka

VYS: Hanuš – Tlustý, Krejčí, Rosa, Urdinov – Štěpánek (81. Dvořák), Urblík – Vaculík (69. D. Ikaunieks), Hronek, Zoubele – Rabušic (90+3. Vitásek). DUK: Rada – Milošević, Štetina, Bezpalec, Preisler – Marek Hanousek, Daniel Tetour, Považanec (88. Šimůnek) – Juroška (69. Čajić), Albiach, Olayinka (81. Beauguel).

Jaro 16 – SYNOT liga: FK Dukla Praha – FC Vysočina Jihlava  0:1 (0:0)

Gól: 62. Hroššo (vla.)

DUK: Hroššo – Jurendić, Štetina, Gorkšs, Milošević – Marek Hanousek (73. Tetour), Považanec, Mareš – Manzia (46. Albiach, 84. Breznaník), Vašíček, Berger. VYS: Hanuš – Kryštůfek, Krejčí, Šourek, Urdinov – Kučera, Šulek – Bazal (64. Kukoľ), Hronek (90. Mišůn), Vaculík – Voltr (88. Jungr).

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 – Klíma, Ikaunieks

Žluté karty: 2 – Krejčí, Zoubele, Hronek, 1 – Vaculík, Dvořák, Rosa, Keresteš, Štěpánek, Klíma, Nový, Daníček.

Absence: Rabušic, Nerad a Štěpánek (zranění)

FK Dukla Praha

Pravděpodobná sestava: Rada – Kušnír, Ostojić, Jiránek, Podaný – Bezpalec, Tetour – Kovaľ, Milošević, Brandner – Holenda.

Trenér: Jaroslav Hynek

Střelci: 1 – Kušnír, Milošević, Kovaľ, Holenda, Schranz, Mustedanagić

ZMĚNY V KÁDRU

Příchody: Holek (v jednání host. AC Sparta Praha), Holík (přestup Fastav Zlín), Jiránek (přestup 1. FK Příbram), Djuranović (přestup FK Dečič Tuci / CRO), Schranz (přestup FC Spartak Trnava / SK), Ostojić (Karmiotissa FC / KYP).

Ochody: Šimůnek (přestup Vasas Budapešť / MAĎ), Štetina (přestup AC Sparta Praha), Juroška (přestup 1.FC Slovácko), Edmond a Smejkal (konec smlouvy), Olayinka (přestup SV Zulte Wareegem / BEL).

Čtsa, Miroslav Fuks, vedoucí marketingu a tiskový mluvčí FCVJ.,

Napsat komentář