Vynikající 5. místo pro Koláčka s Biarnesem

Po smolných etapách, kdy česká jachta Czeching the Edge vedená Milanem Koláčkem a Vincentem Biarnesem ztrácela výborně rozjetý závod v samotném závěru, se dnes na naše konečně usmálo štěstí.

Dnešní etapa závodu Tour de Bretagne a la Voile vedla z Larmor Plage do Quiberonu a patřila k těm kratším. Milan Koláček už byl po posledních etapách utrápený smůlou, ale znovu se do závodu vrhl na 100 %. Průběh etapy byl dlouho podobný, jako v předchozích případech. Jachta Czeching the Edge se držela vpředu a o jednotlivé metry se přetahovala s těmi nejlepšími.

Tentokrát se však povedl i závěr. I když šlo o drama až na cílovou čáru. Vítr totiž nedaleko cíle utichl a celé startovní pole se začalo sjíždět dohromady. To již několikrát naše potkalo a nikdy to nedopadlo dobře. Milan Koláček s Vincentem Biarnesem ale dokázali udržet nervy na uzdě a ve chvíli, kdy znovu fouklo, si již vynikající 5. příčku nenechali vzít.    Zítra je na programu poslední etapa závodu, ve které mají naši šanci vylepšit své umístění.

 

Celkové výsledky najdete zde.

Mapa závodu zde.

Více informací o závodu zde.

Milan Koláček

Daniel Vodička Komunikace a PR

 

Napsat komentář