Trenér Jarolím: Bodový zisk s Němci v kvalifikaci by mě hodně nadchl

Trenér českého národního týmu Karel Jarolím věří, že se jeho svěřenci, zejména poučí z loňské vysoké porážky 0:3 v německém Hamburgu. A tak Češi chtějí odehrát páteční zápas světové kvalifikace v pražském Edenu proti obhájcům trofeje úspěšně.

„V první řadě musíme být v průběhu zápasu velice intenzivnější, zejména v obranné činnosti. Zároveň nedělat taktické nebo individuální chyby, jako v Německu, kdy nás domácí tvrdě potrestali. Nejedná se jen o bránění, ale i o útočnou fázi. Ale záleží, jak se budeme chovat, když získáme míč, abychom byli schopni hned jít do protiútoku,“ řekl na tiskové konferenci Jarolím.

„Musíme být, zejména kompaktní ve všech činnostech. Každý hráč musí odevzdat minimálně sto deset procent. Základ je výborný týmový výkon, jenže musí hráči odevzdat něco navíc. Jakýkoliv bodový zisk by mě hodně nadchnul, ale úspěšný,“ dodal Jarolím.

„Krátce po zápasu s Německem hrajeme v Severním Irsku, kde se bude hrát o šest bodů. Takže nic se nemění, že půjdeme do zápasu s Německem s maximálním odhodláním. Případně kdybychom prohráli, pořád je naděje, musíme ale utkání v Irsku zvládnout,“ podotkl Jarolím.

„Všichni hráči jsou zdravotně v pořádku. Uvidíme, co bude zítra, může se ledacos změnit, mám jasno, kdo nastoupí v základní sestavě. Ale ještě přemýšlím o změně v rozestavení,“ informoval o zdravotním stavu Jarolím.

Zvládnou Češi souboj s mistry světa, když chybějí zkušení obránci Tomáš Sivok a Jakub Brabec. „Když někdo vypadne ze zdravotních důvodů, nebo se tvoří nové mužstvo, je to velká komplikace, když nemáte žádnou možnost to vyzkoušet v přípravném zápase. Takže musíme být více semknutí, hráči musí mezi sebou víc komunikovat. Musím věřit, že to kluci zvládnou,“ řekl Jarolím.

Německý stoper Mats Hummels řekl na tiskové konferenci, že největší českou hrozbou bude útočník Patrik Schick, který nebyl nominován. „Němci se námi příliš nezabývají, ale nemyslím si, že by to prohlásil trenér Löw. Přesto prohlásil, že by měl už jasno o postupu po tomto srazu a že budou mít jistotu, že skončí první ve skupině. Určitě zápas nepodcení,“ dodal kouč Jarolím.

Trenér Karel Jarolím, Marek Suchý před utkáním:

Tisková konference trenéra Joachima Löwa:

Tisková konference stopera Mats Hammelas:

Čtsa, kc, foto: www.sportovnizurnal.cz

 

 

Napsat komentář