Boleslav bude bojovat o body na Slavii!

Utkání 5. kola české HET ligy ročníku 2017/18 SK Slavia Praha – FK Mladá Boleslav se hraje v neděli 27. srpna 2017 od 16,30 hodin v Eden Aréně v pražských Vršovicích.

Boleslavská černá série bez vítězství trvá již pět soutěžních utkání. Od domácí výhry nad albánským Skënderbeu Korce 2:1 ve čtvrtek 27. července Mladá Boleslav postupně prohrála doma ligovou premiéru s Olomoucí 1:2, odvetu třetího předkola Evropské ligy v Albánii se Skënderbeu Korce 1:2 (pozápasový penaltový rozstřel 2:4), doma utkání druhého ligového kola s pražskou Spartou 0:1, remizovala ve třetím ligovém kole v Karviné 1:1 a doma ve čtvrtém ligovém kole podlehla nečekaně vysoko Liberci 0:3.

Z dosavadních šestadvaceti utkání o prvoligové body mezi Slavií Praha a Mladou Boleslaví vyhrála Boleslav devětkrát a Slavia sedmkrát, nerozhodně skončilo deset zápasů. Jenom jedno z šestadvaceti utkání se odehrálo zcela bez gólů. Při celkovém skóre 35:42 v boleslavský prospěch dosahuje střelecký průměr téměř tří gólů na jeden zápas (přesně 2,96).

Ze třinácti vzájemných utkání o prvoligové body hraných na slávistických hřištích (Strahov a Eden) Slavia vyhrála tři, Boleslav dvě a osm skončilo nerozhodně při souhrnném skóre 19:21 v boleslavský prospěch.

V minulém ligovém ročníku 2016-17 Mladá Boleslav neudělala s pražskou Slavií ani bod, neboť obě střetnutí, v Edenu i doma, prohrála shodně 1:2.

Ve čtyřech zápasech dvou předkol Evropské ligy proti irskému Shamrock Rovers (3:2 a 2:0) a albánskému Skënderbeu Korce (2:1 a 1:2) se na osmi mladoboleslavských gólech podíleli tři hráči. Po třech gólech dali Tedros Golgol Mebraht a Jan Chramosta, dvakrát se trefil Adam Jánoš.

V letošní letní přípravě Mladá Boleslav vyhrála přesně polovinu ze šesti zápasů. Při třech výhrách, jedné remíze, dvou prohrách a souhrnném skóre 18:8 se králem boleslavských letních střelců stal Jan Chramosta, který dal celkem šest gólů ve čtyřech různých zápasech.

Góly FK Mladá Boleslav v letní přípravě 2017: 6 – Chramosta, 3 – Přikryl, 2 – Mebrahtu, Železník (na začátku července přestoupil do Zlína), 1 – Da Silva, Fabián, Klobása, Ladra, Magera.

Generální manažer Uhrin před Slavií

„Současný stav mužstva není o trénování, ale o myšlení hráčů. Klesli jsme téměř na samé ligové dno a musíme se co nejdříve dát dohromady, začít se rvát o každý bod a dostat se z momentální výsledkové krize třeba i proti favorizované Slavii,“ řekl mladoboleslavský generální sportovní ředitel Dušan Uhrin.

Absence pro utkání se Slavií

Brankář Jakub Diviš přeřazen do juniorky

Stoper Pavel Čmovš přeřazen do juniorky

Záložník Marek Matějovský nakopnutý kotník

Obránce Jan Kysela po operaci kotníku

Útočník Lukáš Magera natažený stehenní sval start nejistý.

Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

 

Napsat komentář