5. kolo: Sigma jede na Slovácko

První třetinu podzimní části HET ligy zakončí tým SK Sigma Olomouc venkovním zápasem. Hanáci hrají duel 5. kola české nejvyšší soutěže v Uherském Hradišti proti 1. FC Slovácko, duel má výkop v 19.00.

Slovácko v úvodu sezony převádí dobrý fotbal, v minulém kole notně potrápilo pražskou Spartu. „Čekáme určitě náročný zápas. Myslím, že Slovácko se v posledních dvou zápasech prezentovalo velmi dobrý výkonem, ať už v domácím utkání s Baníkem nebo i ve venkovním utkání na Spartě, kdy kromě dvaceti minut předvedlo velmi dobrý a hlavně konkurenceschopný výkon. Takže z toho pohledu to nebude určitě nic jednoduchého,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Hanáci by rádi i v pátém zápase soutěžního ročníku navázali na dobré výkony z předchozích čtyř kol. „Je naprosto prioritní, abychom byli schopni naši prezentaci podpořit dobrou hrou. Kvalitou hry. Někdy můžete hrát, jste lepší, hrajete velmi dobře, ale body to nepřinese, což je samozřejmě smutné, ale zároveň vám to dává předpoklad uspět v dalších zápasech. Takže pro nás je důležité, abychom zůstali u aktivního přístupu, agresivního, rychlého. A samozřejmě, že pomýšlíme na tři body, to je pro nás jednoznačné. I tohle utkání je pro nás výzvou a chtěli bychom se o vítězství poprat,“ uvedl Jílek.

V předchozích dvou kolech musel trenér Jílek udělat změnu v sestavě, místo zraněného Jakuba Plška hrál Jiří Texl a uvedl se výbornými výkony, doma proti Brnu i dvěma vstřelenými brankami. „Šíře kádru, to jsou takové trošku příjemní problémy pro trenéra a z druhé strany trošku nepříjemné pro ty hráče, kteří pak zůstanou mimo nominaci. Ale mužstvo je v rozjezdu sezony zaplať pánbůh, vyjma jednoho dvou krátkých výpadků, v pořádku. Musím to zaklepat a pochválit lékařský i masérský tým, všechny, kteří v tomto směru kolem mužstva pracují. V současnosti doléčuje zranění Aleš Škerle, v rekondičním programu ještě pokračuje Zdeněk Linhart,“ řekl Jílek.

Chybět budou lehce zraněný stoper Aleš Škerle a útočník Václav Vašíček, který je v rekonvalescenci.

Čtsa, Petr Pelíšek, SK Sigma Olomouc tiskový mluvčí

 

 

 

Napsat komentář