Greg Hancock opět na pražské Markétě

Tentokrát ne v roli jezdce, ale jako ambasador týdenního tréninkového kempu FIM a Mistrovství světa do 17 let. Zároveň se zúčastní čtvrteční autogramiády před finálovým závodem. Diváci, kterým se nepoštěstilo získat podpis současné plochodrážní legendy Hancocka při SGP, mají nyní druhou možnost.

Na přípravu mladých jezdců bude dohlížet celá řada bývalých světových plochodrážních matadorů, na čele s trojnásobným mistrem světa Erikem Gundersenem z Dánska. Tímto se také nabízí možnost získat nejenom autogram bývalých hvězd, ale i vyzpovídat tyto elitní jezdce minulosti.

Finále MS jezdců do 17 let v kubatuře do 250 ccm, které se pojede 31. 8., bude mít startovní listinu tvořenou šestnácti nejlepšími jezdci. Vítěz závodu bude nejen již druhým vítězem Velké ceny České republiky, ale také historicky prvním mistrem světa v kubatuře do 250 ccm. Věříme, že šanci využijí i čeští závodníci, jmenovitě Jan Kvěch, Petr Chlupáč a Daniel Šilhán.

Finále odstartuje v 18 hodin, od 16 hodin do 16:30 budou mít diváci možnost nahlédnout do depa, poté bude následovat již zmíněná autogramiáda všech finálových jezdců. Startovní listina finálového závodu MS bude známá po úterních dvou semifinálových závodech, které se uskuteční v úterý od 14:00 a 18:00, z nichž postoupí prvních sedm závodníků a sestava bude doplněna o divokou kartu FIM a divokou kartu pro českého jezdce. Semifinálových závodů se účastní jezdci z 13 zemí, včetně naší republiky.

Na finálový závod mají děti do 14 let vstup zdarma, pro dospělé činí vstup 130 Kč. Na úterní semifinálové závody je vstup volný.

Auto klub Markéta při PSK Olymp Praha

 

 

 

 

Napsat komentář