Baník dokázal otočit výsledek na remízu

Fotbalisté ostravského Baníku dokázali ve 4. kole HET ligy s Teplicemi otočit vývoj utkání na remízu 3:3, přestože po prvním poločase prohrávali 0:2. Baník po heroickém výkonu ve druhém poločase obrátil během 22 minut stav z 0:2 na 3:2, ale v 90. minutě zařídil remízu Severočechů po rohovém kopu Martin Fillo. Přesto šest tisíc diváků na Městském stadionu za výkon hráčům zatleskalo.

Trenér domácích Radim Kučera po porážce na Slovácku zvolil čtyři změny v základní sestavě, s debutanty Pazderou a Azackým se dostali od začátku Mičola a De Azavedo. V 21. minutě brankář Vašek zázračně vytáhl hlavičku Vaněčka, ale na dorážku neobsazeného Rezka již nedosáhl. Po půlhodině hry přišla další gólová teč z hlavy Vaněčka, který se prosadil po rohovém kopu.

Na dvougólový náskok hostí odpověděli domácí větší aktivitou, to mohl využít Baroš ve 34. minutě zblízka, ale brankář Grigar jeho lob vyrazil.

Následně se po nebezpečném střetu s Fillem zranil domácí gólman Vašek a musel na nosítkách opustit hřiště, na jeho post přišel od 40. minuty ve své ligové premiéře náhradník Šustr.

V závěru prvního poločasu mohl snížit Azackij, ale jeho umístněnou hlavičku vytáhl hezkým zákrokem teplický gólman Grigar.

Do druhého poločasu nastoupili baníkovci s velkým odhodláním s cílem obrátit vývoj utkání ve svůj prospěch. Hned v úvodu se prosadil po centru Pazdery umístěnou hlavičkou De Azeveda, kterou tečoval teplický obránce Jeřábek do vlastní branky. V 52. minutě po rychlé kombinaci domácí vyrovnali, kdy Hrubý si ve vápně naběhl na přesný centr Mičoly a na umístněnou jeho hlavičku k tyči byl brankář Grigar krátký.

Baník neustále v dalších minutách obléhal teplickou polovinu hřiště a během 22 minut se ujali vedení, když Mičola na malém vápně dostal k odraženému míči a zblízka ho bez přípravy poslal do sítě.

Teplice po inkasovaném gólu přidali na důrazu a aktivitě, jenže jejich snaha o vyrovnání postrádala finální fázi. Naopak domácí mohli navýšit vedení po Barošově obloučku po samostatném průniku v 77. minutě, který skončil vedle tyče. Následně na druhé straně se snažil Vošahlík z velkého vápna tvrdou střelou překonat domácího brankáře, jenže jeho snahu odvrátil za postranní čáru domácí Šustr. Těsné vedení ale nakonec Baník neubránil a v 90. minutě tepličtí opět z rohového kopu přesnou hlavičkou Filla, upravili konečný stav zápasu na 3:3.

„První poločas jsme hráli dost ustrašeně. Takže Teplice měly dvě šance a obě daly. My jsme měli rovněž dvě, ale nedali žádnou. Třicet minut jsme v druhém poločase nepustili Teplice k bráně a zápas jsme otočili. Takže hosté museli hrát riskantněji, začali nakopávat míče a byli nebezpeční. Musím říct, že jsme závěr zápasu měli dohrát trochu zkušeněji,“ řekl po zápase Radim Kučera trenér Baníku.

„Do třicáté minuty jsme hráli výborně. Ale nepovedl se nám vstup do druhého poločasu, kdy jsme inkasovali. Baník hrál až do závěru zápasu výborně. Jsem rád, že jsme se nakonec vzchopili a podařilo se nám vyrovnat,“ zhodnotil Daniel Šmejkal trenér Teplic.

FC Baník Ostrava – FK Teplice 3:3 (0:2)

Branky: 48. De Azevedo (Pazdera), 52. Hrubý (Mičola), 70. Mičola – 21. Rezek, 30. Vaněček, 90. Fillo. Rozhodčí: Ardeleanu – Blažej, Myška. ŽK: Mičola, Šindelář – Kučera, Fillo, Vondrášek, Grigar, Vaněček, Diváci 6 012..

FC Baník Ostrava: Vašek (40. Šustr) – Pazdera, Šindelář, Azackij, Sus – Mičola (78. Stáňa), Hlinka, Hrubý, De Azevedo – Baroš (85. Panić), Poznar. Trenér Radim Kučera.

FK Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob – Ljevakovič, Kučera – Fillo, Trubač (73. Červenka), Rezek (54. Vošahlík) – Vaněček. Trenér: Daniel Šmejkal.

Čtsa, kc, foto: www.fcb.cz 

 

Napsat komentář