Boleslav hostí ve 4. kole HET ligy Liberec

Tiskové informace před utkáním 4. kola české HET ligy ročníku 2017/18 FK Mladá Boleslav – FC Slovan Liberec, které se hraje v sobotu 19. srpna 2017 od 20 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu.

Šestadvacet dosud sehraných ligových střetnutí Boleslavi s Libercem bylo střelecky bohatých s průměrem 3,69 gólů na zápas. Z výhry se radovali Boleslavští osmkrát, Liberečtí dvanáctkrát. Nerozhodně skončilo šest zápasů a z nich pouze jeden zcela bez gólů. Celkové skóre 44:52 je pro Boleslav nepříznivé.

Boleslav doma Liberec z třinácti střetnutí porazila jen pětkrát, remizovala s ním dvakrát a prohrála šestkrát při aktivním skóre 28:23.

Ve dvou předkolech Evropské ligy proti irskému Shamrock Rovers FC (venku 3:2 a doma 2:0) a proti albánskému KF Skënderbeu Korçë (doma 2:1 a venku 1:2) nastříleli tři boleslavští střelci osm gólů: 3 – Tedros Golgol Mebrahtu, Jan Chramosta, 2 – Adam Jánoš. Mladá Boleslav ve třetím předkole Evropské ligy vypadla s albánským soupeřem v penaltovém rozstřelu.

V letošní letní přípravě Mladá Boleslav vyhrála přesně polovinu ze šesti zápasů. Při třech výhrách, jedné remíze, dvou prohrách a souhrnném skóre 18:8 se králem boleslavských letních střelců stal Jan Chramosta, který dal celkem šest gólů ve čtyřech různých zápasech.

Góly FK Mladá Boleslav v letní přípravě 2017: 6 – Chramosta, 3 – Přikryl, 2 – Mebrahtu, Železník (na začátku července přestoupil do Zlína), 1 – Da Silva, Fabián, Klobása, Ladra, Magera.

Generální manažer Uhrin před Libercem
„Vstup do ligy se nám nepovedl, musíme na to zapomenout a konečně vyhrát a naplno zabodovat. To se nám povede, když se vyvarujeme individuálních chyb v defenzívě, které naše dosavadní úsilí znehodnocovaly,“ řekl mladoboleslavský generální sportovní ředitel Dušan Uhrin.

Hráčská absence pro utkání s Libercem:

Brankář Kamran Agajev natažený lýtkový sval

Útočník Jan Chramosta zraněná achilovka z prvního ligového utkání proti Olomouci

Útočník Tedros Golgol Mebrahtu zraněný stehenní sval z odvety předkola Evropské ligy

Čtsa, Jiří Koros, manažer komunikace FKMB,

Napsat komentář