Slovácko nastřílelo Ostravě pět branek

Fotbalisté Slovácka porazili doma ve 3. kole HET ligy Baník Ostrava 5:2 a zároveň ukončili sérii devíti zápasů bez vítězství. Zaslouženou výhru domácího celku gólově zařídili Tomáše Zajíc, Vlastimil Daníčka a Marek Havlík. Za Ostravu snížil Martin Šindelář a Milan Baroš z penalty. O vítězství rozhodl Stanislav Hofman a v nastavení druhým gólem Havlík.

Domácí se poprvé radovali již v šesté minutě, kdy Havlík vystihl špatnou zpětnou přihrávku hostí, přestože jeho brankář Vašek vyrazil, následnou dorážku proměnil Zajíc k levé tyči hostující branky.

Po několika minutách inkasoval Baník podruhé, kdy Machalík po úniku našel na vápně Navrátila, který se snažil obstřelit brankáře Vaška. Ten odražený míč odvrátil na spoluhráče Šumulikoskiho, jehož zpětnou přihrávku ze šestnáctky uklidil do branky Daníček.

Ve 22. minutě inkasovali ostravští potřetí, když se Daníček po úniku uvolnil přes hostujícího brankáře a nabíhající Havlík poslal míč do prázdně branky.

Baník se v dalších minutách vzchopil a po přímém kopu si na Stáňův centr naběhl Šindelář a hlavou snížil. Ve 36. minutě kopal Baník pokutový kop po faulu Divíška na pronikajícího Baroše, který bezpečně proměnil.

V závěru prvního poločasu mohl vyrovnat po Bredově centru z pravé strany Poznar, ale jeho hlavička skončila vedle Hečovy branky. Naopak domácí přidali čtvrtý gól po centru z levé strany, když si na míč ve vápně hlavou naběhl Hofman a upravil skóre před odchodem do kabin 4:2.

Po změně stran došlo v celku Baníku k dvěma změnám. A hned v úvodu hosté v 52. minutě zahrozili, kdy De Azevedo poslal do úniku proti gólmanu Hečovi kapitána Baroše, ale domácí gólman dokázal hostujícího útočníka vychytat.

V dalších minutách se obraz hry podstatně změnil, oba týmy se zaměřily na zajištěnou defenzivu, přesto se hráči Baníku několikrát snažili o zkorigování nepříjemného skóre, jenže jejich snaha postrádala zakončení,

Slovácko si první výhru v nové sezoně nakonec pohlídalo, navíc po brejkové akci v nastavení přidal svůj druhý gól Havlík a upravil zaslouženou výhru na 5:2.

1. FC Slovácko – FC Baník Ostrava 5:2 (4:2)

Branky: 23. a 90. +1 Havlík, 6. Zajíc, 11. Daníček, 45. Hofmann – 28. Šindelář, 36. Baroš z pen. Rozhodčí: Franěk – Paták, Pelikán. ŽK: Navrátil, Divíšek, Reinberk – Granečný, Baroš, Hrubý, Hlinka. Diváci: 6 115.

Slovácko: Heča – Reinberk, Hofmann, Šimko, Divíšek – Daníček, Šumulikoski – Navrátil 90. Juroška), Machalík, Havlík – Zajíc (80. Kubala). Trenér: Levý.

Ostrava: Vašek – Breda (76. Mičola), Pokorný, Šindelář, Sus (46. Azevedo) – Granečný, Hlinka, Hrubý, Stáňa – Poznar (46. Šašinka), Baroš. Trenér: Kučera.

Čtsa, kc,

 

Napsat komentář