Tři body zůstaly v Ďolíčku!

O výhře Bohemians ve 2. kole HET ligy rozhodl  v 85. minutě střídající Jirásek – Karviná hrála dobře jen v prvním poločase – Letos teprve třetí ligová výhra Klokanů.

Po dobré hře v ligové premiéře na Letné proti Spartě  získali ve svém Ďolíčku fotbalisté Bohemians zaslouženě tři body. Ve druhém poločasu  pět minut před koncem rozhodl o vítězství střídající Jirásek, který nahradil autora prvního gólu Bartka.

Trenér M. Hašek měl tedy při střídání  šťastnou ruku.  Druhý gól byl ve druhém poločasu delší dobu, jak se říká, na spadnutí. Jedna útočná akce se totiž valila na karvinskou branku. Jestliže v prvním čase  hráli hosté velmi dobře a mohli v zápase i vést, po změně stran odpadli a teprve po  inkasovaném  druhém gólu ohrozili branku domácích. Na vyrovnání jim však už nezbyl čas.

Týmu Bohemians se vyplácí, že dává šanci mladým hráčům. Kuchta, Hašek ml., Mašek a  Reiter, který přišel na hostování ze Sparty, odvádějí dobré a hlavně bojovné výkony. A Reiter se vyznamenal při prvním  gólu, kdy obešel kapitána Karviné Eismana a perfektně našel v pokutovém území Bartka. Ten měl z bezprostřední blízkosti  už snadnou úlohu překonat Berkovce, který v minulém ligovém ročníku hájil branku domácích. Berkovce  fanoušci Bohemians přivítali velice srdečně, což gólman po utkání velmi ocenil.

Předsevzetí vršovického týmu hrát v novém ročníku Het ligy lepší roli než v minulém, se zatím daří. Můžeme být zvědaví zda v dalších ligových zápasu se mu tak povede jako v úvodu soutěže.  Každé vítězství je pro omlazený tým cenné, mimochodem od začátku roku z dvaceti ligových střetnutí to bylo teprve třetí vítězství.

Po utkání neskrýval trenér M. Hašek spokojenost. “ Přestože jsme nešli do zápasu v nejlepším rozpoložení, zvládli jsme.  to. Škoda, že jsem nemohl zařadit Tetteho, který je po utkání na Spartě zraněný, Bojovnost se nám vyplatila. Máme čtyři body, což je důležité pro psychiku, zejména mladých hráčů.

Trenér Karviné J. Weber, který před čtyřmi lety v Bohemians působil, byl hodně zklamán, “ Druhý poločas jsme odehráli špatně,  hnali jsme se za vyrovnáním pozdě. Zato v prvním poločasu jsme měli šance  nejen na začát ku, ale ještě za stavu 1:1 se něco se zápasem dalo udělat. Škoda , tento zápas jsme nemuseli prohrát.“

Bohemians Praha 1905 – MFK Karviná 2:1 (1:1)

Branky: 30. Bartek, 85. Jirásek – 38. Wágner. Rozhodčí: Ardeleanu. ŽK: Bartek, Kuchta – Eisman, Janečka, Sisler, T.Weber. Diváci: 4 192.

Bohemians:  Fryšák – Dostál, Hůlka, Šmíd, Kocič – Švec – Reiter, Hašek ml., Mašek, (60. Kabajev), Bartek (79. Jirásek) – Kuchta.

Karviná: Berkovec – Moravec, Košťál, Hošek, Eisman (46. Vondra) –  Janečka, Sisler – Štepanovský (87. Ramirez), Panák (71. T. Weber), Kalabička – Wágner.

Čtsa, ph, foto: www.bohemians.cz

 

 

Napsat komentář