Trenér Stramanccioni – Marc Janko – Tomáš Rosický po Bělehradu

Sparťané skončili v odvetě 3. předkola Evropské ligy, když nestačili na Crvenu Zvezdu po dvou prohrách bez vstřeleného gólu. Trenér Andrea Stramaccioni byl po zápase velice zklamán, ale věří, že tým se z těchto porážek poučí. Nevyloučil také odchody některých hráčů na hostování.

„Soupeře jsme rozhodně nepodcenili. V součtu obou zápasů byl soupeř celkově v lepším herním rozpoložení, zejména měli za sebou více soutěžních zápasů, když vyhodnotím oba zápasy, tak si postoupit zasloužili,“ uvedl trenér Andrea Stramaccioni po zápase na tiskové konferenci.

„Vím, že jsou fanoušci zklamaní z vyřazení z Evropské ligy hned na začátku, takže si všichni v týmu uvědomujeme, že jsme je hodně zklamali. Jedinou možností je, odpovědět výhry v dalších zápasech,“ řekl trenér.

„Tomáš Rosický nebyl v základní sestavě, protože nemůže zatím hrát více než třicet minut. Ben Chaim nemá na víc než na poločas. David Lafata od začátku nehrál, protože odehrál téměř devadesát minut v neděli proti Bohemians, navíc jsme chtěli mít připraveného Marka Janka jako jedničku pro zápasy Evropské ligy,“ informoval trenér o absencích některých hráčů.

„Tomáš je ideální hráč na pozici kreativního záložníka, vypadal lépe než v neděli. Věřím, že se jeho fyzická připravenost bude neustále vylepšovat, takže bude naším lídrem, kterého tým potřebuje,“ uvedl na adresu Rosického.

„Jsem si jistý, že Mark Janko je lepším fotbalistou, než dnes ukázal. Je limitován svou fyzickou připraveností po nemoci, kterou prodělal během letní přípravy. Není v současné době tím Markem, jakého známe, ale pevně věřím, že se dostane do formy,“ prohlásil trenér Stramaccioni na adresu rakouského útočníka.

„Teď budeme s vedením klubu řešit odchody některých hráčů, protože na ligovou soutěž máme široký kádr, takže někteří odejdou na hostování,“ řekl sparťanský trenér.

„Všichni jsme zklamáni, ale řekl jsem hráčům, že jim dál věřím, takže musíme být silní a neustále pracovat na celkovém zlepšení. Situace pro nás není dobrá, protože jsme vypadli z Evropské ligy. V takové chvíli se ukáže charakter týmu, kdo je chlap. Je snadné si věřit, kdy se výsledkově daří, v těchto momentech, se rodí úspěšný tým. Věřím, že těžký moment nás posílí, takže je potřeba, aby si to hráči vyříkali a zároveň se navzájem podrželi,“ dodal trenér.

 

Janko neskrýval zklamání z nevydařené odvety v předkole Evropské ligy.

„Vývoj utkání určitě nebyl podle našeho scénáře. Přáli jsme si brzkého vedení, abychom byli brzy ve hře. Nicméně jsme už po čtvrt hodině hry inkasovali a  obrátit nepříznivý vývoj bude hodně složité. Měli jsme vysoká očekávání v to obrátit nepříznivý výsledek z Bělehradu, ale poměrně brzy inkasovaný gól nás hodně zabrzdil,“ řekl sparťanský útočník.

„Potřebujeme nějaký čas, aby si tým správně sedl. Každý den na tom tvrdě pracujeme, abychom si navykli určité automatismy, jako co očekávat od druhého hráče. Je vcelku běžné, že to nějaký čas trvá. Náš tým má však velký potenciál, a proto nesmíme právě teď klopit hlavy. Musíme pracovat, zejména na herní zlepšení,“ dodal Janko.

„Je to velké zklamání. Evropskou ligu byl jeden z našich předsezónních cílů, ale my jsme naprosto zklamali. Teď se musíme soustředit na ligu, kterou jsme také nezačali dobře proti Bohemce, dle našich představ. Za sebe mohu říct, že se nadále budu plně koncentrovat na svůj výkon, abych byl co nejvíce prospěšný týmu,“ řekl zklamaně Marc.

Tomáš Rosický znovu naskočil do hry ve druhém poločase a výkon týmu výrazně pozvedl.

„Po inkasovaném gólu jsme museli vsítit čtyři góly, ale pro nás v tu chvíli bylo důležité, abychom alespoň neprohráli. Šance jsme měli, jenže jsme potřebovali něco, abychom se mohli odrazit, to bohužel nepřišlo. Musíme dál intenzivně pracovat jako tým a hledat nějaká pozitiva,“ řekl Tomáš a dodal,“ Abych nastupoval od začátku zápasu, nejsem ještě fyzicky připravený. Doufal jsem, že nastoupím do zápasu za příznivějšího výsledku, protože jsme chtěli dostat soupeře pod tlak. Vypracovali jsme si v závěru zápasu dost šancí, ale bohužel jsme je neproměnili.“ „Hrajeme hrozně upracovaně, soupeř hrál víc kombinačně. Během prvního poločasu jsme poslali jednu střelu na bránu, protože nás do ničeho soupeř nepustil, je to strašně málo, zejména když hrajeme zápas, ve kterém potřebujeme vyhrát minimálně o dva góly. Jenže když se tvoří nový tým o tolika nových hráčích, je to logické. Během tří soutěžních utkání byla základní sestava pokaždé jiná, to týmu vůbec neprospívá. Ale záleží zejména na tom, až trenér najde ideální sestavu, která bude v ideálním rozpoložení,“ poukázal Rosický. „Od každého zápasu je to lepší a lepší, ale je to otázka herní kondice. Jak se bude moje situace vyvíjet dál, na to zatím nedokážu odpovědět. Vedení Sparty se pro něco rozhodlo, já tomu věřím. Chce to, ale čas. Když tomu věřit nebudeme, tak bude situace ještě horší. Opět byla úžasná návštěva, podobně jako proti Bohemians. Všechny nás, ale strašně mrzí, že se našim fanouškům nemůžeme odvděčit lepšími výkony a výsledky. Nepamatuji si tak skvělou diváckou atmosféru, když jsem za Spartu hrál před patnácti lety,“ řekl na svojí adresu Tomáš.

Čtsa, kc, foto čtsa,

 

 

 

Napsat komentář