Domácí premiéra Jablonce proti Viktorce!

Jablonecká Střelnice otevře poprvé v nové sezoně brány tuto neděli. Hned na úvod čeká fanoušky zajímavý duel 2. kola s jedním z favoritů letošního ročníku HET ligy. Od 16:00 hodin přivítáme plzeňskou Viktorii.

Po třech a půl letech se do západočeského klubu vrátil uznávaný trenér Pavel Vrba. Pod jeho taktovkou touží tým ze Štruncových sadů o sobě dát znovu vědět jak na evropské, tak tuzemské scéně.

Vicemistr loňské sezony se touží prodrat do základní skupiny jedné z evropských soutěží, první krok v předkolech Ligy mistrů se mu nepodařil. Vrbovi svěřenci nedokázali ve dvojzápase vyřadit rumunský celek FCSB a nyní je tak čeká „jen“ v boji o základní skupinu Evropské ligy kyperskou AEK Larnaku.

Cílem je hrát fotbal, který bude lidi bavit. A jestli z toho bude titul, nebo jiné umístění, to už je věc jiná. Když budeme mít plný stadion, tak nám třeba i lidi odpustí druhé či třetí místo v lize,“ říká na startu sezony trenér Vrba, který ale nyní dumá nad středeční vysokou porážkou s Rumuny.

Plzeň se pod vedením staronového kouče rozhodla jít jinou cestou, než mohutně investující pražská S. „My máme mužstvo stabilizované, doplnili jsme si ho, jak jsme potřebovali. Naše výhoda je, že hráče známe a máme je vyzkoušené,“ poukazuje na zásadní rozdíl plzeňský kouč. Ten si zpět přivedl Daniela Koláře, útok posílil Řezníček, brankářský post vyztužil Hruška, přišli také talentovaní Čermák, Havel a Živulič.

Plzni se na prahu nové sezony poměrně dařilo. Za sebou měla poměrně vydařenou přípravu, i když tři poslední zápasy na rakouském herním soustředění nedopadly výsledkově dobře v její prospěch. Viktoriánům se ale povedl zápas v Rumunsku (2:2), poté v prvním ligovém kole smetli čtyřmi góly Duklu Praha. Šok ale přišel tuto středu v domácí odvetě předkola Ligy mistrů, Rumuni zvítězili ve Štruncových sadech 4:1 a viditelně rozhodili hráče i trenéra západočeského klubu. Pomalu se tak zapomnělo na nepříjemná zranění některých hráčů, plzeňští se totiž vyrovnávají s absencí kapitána Hubníka, záložníka Kovaříka a obránce Limberského.

Jak se jednomu z aspirantů na ligový titul bude dařit na jablonecké Střelnici? Našemu týmu se podařilo tohoto soupeře naposledy doma porazit v pohárové soutěži před čtyřmi lety (2:1), ligový výhra je dokonce osm let stará (3:0). Poslední vzájemný duel se na Střelnici hrál letos na jaře, jablonečtí v něm doháněli už dvoubrankové manko, Doležal však dvěma góly v druhém poločase srovnal na konečných 2:2 a čtyři kola před koncem notně zkomplikoval Plzni cestu za vytouženým titulem, který nakonec získala pražská Slavia.

Jablonečtí se dle slov trenéra Kluckého soupeře nebojí. „Hrajeme v domácím prostředí, takže za každou cenu budeme chtít vyhrát. Přestože hrajeme proti velmi těžkému týmu, tak bychom doma body ztrácet nechtěli a hlavně neměli. V týdnu jsme všichni sledovali utkání Plzně, kdy dostala doma hodně gólů. Ale viděli jsme také, že je silná na balonu, dokáže se prosadit, má nepříjemné útočníky a celkově nebezpečné hráče směrem dopředu. Porážka v předkole Ligy mistrů neznamená, že přijedou prohrát i k nám. V českém prostředí jsou hodně silní, mají sebevědomí a budou tady chtít vyhrát. My jsme jim to ani na jaře nedovolili, i když jsme po poločase prohrávali 2:0. Nakonec jsme to srovnali na 2:2 a ještě měli šance na vítězství,“ říká před nedělním duelem trenér Jablonce Zdeněk Klucký.

Naši fotbalisté přivezli z úvodního ligového kola nového ročníku bod za remízu 1:1 na Slovácku. Jak se týmu povede proti jednomu z favoritů soutěže?

Utkání začíná v neděli 6. srpna od 16 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou. Rozhodčí: Královec Pavel – Paták Jan, Hájek Kamil.

Čtsa, zdroj: www.fkjablonec.cz

 

Napsat komentář