Viktorka ztratila postup do Ligy mistrů

Viktoria Plzeň nastoupila ve středu 2. srpna na vlastní půdě k odvetě třetího předkola Ligy mistrů. V Doosan Areně se Plzeňané pokoušeli obhájit či vylepšit výsledek 2:2, který uhráli v Bukurešti. Na předzápasové tiskové konferenci zástupci plzeňské kabiny deklarovali, že nebudou chtít upustit od ofenzivního pojetí hry.

Do útočení se hned v úvodní minutě zápasu vrhl Jan Kopic, jenž ale svou střelu z bezprostřední blízkosti opřel pouze do nohou brankáře Nita. Odpovědět se pokusili Alibec s Enachem akcí z 12. minuty, Rumunský reprezentant ale na míč nedosáhl. O pět minut později zkusil technickou střelou štěstí Michael Krmenčík, míč z jeho kopačky objel tyč pouze zvnějšku, zanedlouho skončila v moci hostujícího gólmana střela Milana Havla i další Krmenčíkův pokus tentokrát z ostrého úhlu.

Po červeno-modrém náporu ale přišel gól na druhé straně. Deset metrů za velkým vápnem se k rozehrávce přímého kopu postavil Balasa a střelou do vinglu otevřel skóre utkání – 0:1. V dalším průběhu poločasu se hra přelévala mezi oběma pokutovými územími, vyloženou šanci ale nepřinesla.

Do druhého poločasu vstupovala Viktoria s touhou výsledek minimálně vyrovnat. Tomu odpovídalo i první střídání, když už v 54. minutě nahradil Milana Petrželu na hřišti Martin Zeman. Nicméně akce domácích hráčů končily převážně před velkým vápnem FCSB. Do hry proto přišel záložník Tomáš Hořava.

V 65. minutě se zaplněné ochozy Doosan Areny dočkaly. Zemanův centr propadl ve vápně až k Řezníkovi, jenž chladnokrevně předložil míč Michaelu Krmenčíkovi, pro kterého nebylo sebemenším problémem dosáhnout vyrovnání – 1:1! Nerozhodný stav ale vydržel pouhých pět minut.

Ve vápně totiž dostal až příliš prostoru Teixeira a ranou o břevno rozradostnil hostující sektor – 1:2. V 76. a 78. minutě vzaly plzeňské postupové naděje za své, když nejdříve Tanase střelou na zadní tyč zvýšil na rozdíl tří branek, Alibec pak z penalty upravil na 1:4. V závěru zápasu uviděl ještě červenou kartu Michael Krmenčík. Závěrečný hvizd poslal Viktorii do play off Evropské ligy, když v odvetném zápase proti FCSB prohrála o tři branky.

Trenér Pavel Vrba po utkání:

FC Viktoria Plzeň – FCS Bukurešť 1:4 (0:1)

Branky: 65. Krmenčík – 27. Balasa, 71. Teixeira, 76. Tănase, 79. Alibec (pen.). Rozhodčí: Hernandez – Sobrino, Naranjo (vši. ESP). ŽK: Petržela, Řezník, Živulič, Havel, Krmenčík, Hrošovský, Bolek, Bakoš – Pintilii, Balasa, Grecu, Alibec, ČK: 88. Krmenčík. Diváci: 10 802.

Plzeň: Bolek – Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Živulič (63. Hořava), Hrošovský – Petržela (54. Zeman), Kolář (C) (77. Bakoš), Kopic – Krmenčík. Trenér Pavel Vrba.

FCSB: Niță – Popescu (73. Achim), Balasa, Momčilović, Morais – Pintilii, Teixeira – Enache, Man (46. Larie), Tănase (83. Gnohéré) – Alibec (C).

Čtsa, zdroj: www.fcviktoria.cz

 

Napsat komentář