Trenér Stramaccioni, David Lafata, Tomáš Rosický a trenér Bohemky Hašek

Trenér Andrea Stramaccioni po utkání litoval, že tým nerozhodl zápas druhým gólem.

„Byl to zápas, který jsme měli rozhodnout druhým gólem a nedat jim šanci vyrovnat v závěru z jedné náhodné střely a dorážky. Je jasné, že jsme ztratili dva důležité body,“ řekl v úvodu tiskové konference zklamaný trenér.

„Stejně jako Slavia, my jsme rovněž riskovali, že ztratíme vedení v závěru. Jim se to nevymstilo, jenže nám ano. Je to lekce, že musíme zápasy rozhodnout mnohem dříve. Kontrolovali jsme hru, ale chyběl nám v druhé půli zabijácký instinkt vsítit druhý gól,“ pokračoval Stramaccioni.

„Řekl bych, že jsme hráli lépe než v Bělehradě. Kombinace byla mnohem lepší díky Mavubovi, Plavšićovi a Ben Chaimu byli nebezpeční, přesto se musíme zlepšit jako celý tým. Plavšiće jsme přesunuli na pravou stranu, aby byl platnější ve hře jeden na jednoho,“ dodal sparťanský trenér.

„David Lafata je samozřejmě výborný útočník, což dnes prokázal. Bohužel jsme mu nedali potřebný servis, hráli jsme hodně krátkých přihrávek, takže jsme byli málo účinní při centrech do vápna, což nám hodně chybělo,“ uvedl Stramaccioni.

„Kaya má zlomenou zánártní kůstku. To je velká smůla a komplikace. Akorát vím, že Kaya nebyl během své kariéri nikdy zraněn,“ řekl Stramaccioni na adresu tureckého stopera.

„Jestli cítím větší tlak na mě, je nejmenší problém. Nemohl bych být fotbalovým trenérem, kdybych myslel hlavně na tlak. Budeme pracovat tvrdě a věřím, že výsledky přijdou,“ pokračoval kouč.

„Mavuba odehrál první ligový zápas a jeho kondice půjde určitě nahoru. Stejně tak Mandjecka nebo Ben Chaima, kteří nejsou připraveni na sto procent, takže  jejich výkonost se bude zlepšovat,“ věří trenér.

„Před čtvrtečním zápasem s Bělehradem jsem velice pozitivní. Musíme odehrát perfektní zápas, takže věřím, že vstřelíme první gól a fanoušci nám pomohou dotáhnout zápas do postupového konce,“ dodal trenér.

Tisková konference trenér Stramaccioni po utkání:

Sparťanský kapitán Lafata čekal na první gól v novém ročníku nejvyšší české ligy pouze šestnáct minut, pak vsítil ligovou branku z pokutového kopu s pořadovým číslem 200!

„Na penaltu jsem byl určený, počkal jsem na pohyb Fryštáka. Nakonec mi ten jubilejní gól hodně zhořkl. Zatím nám to nelepí, takže před čtvrtkem jsme si to zbytečně zkomplikovali,“ řekl po zápase střelce úvodní branky.

„Mně je osobně jedno, na jaké pozici nastoupím. Vždycky říkám, že každý, kdo nastupuje za Spartu, by si toho měl hodně vážit,“ dodal.

„Tři minuty do konce zápasu si musíme bezpodmínečně pohlídat standardku. Měli jsme na hřišti dost zkušených hráčů, abychom to ubránili, bohužel se nestalo,“ litoval inkasované branky.

„Dnes by nám pomohlo jakékoliv dosažené vítězství, abychom se trošku odpíchli k lepším výsledkům. Tentokrát to bohužel, ale nevyšlo, takže musíme máknout ve čtvrtek proti Crvené Zvezdě,“ burcuje kapitám Sparty před odvetou v předkole Evropské ligy.

„Moc dobře si vybavuji svůj první gól, který jsem vstřelil v dresu Českých Budějovic proti Baníku Ostrava, stý pak za Jablonec a teď dvoustý tady ve Spartě,“ doplnil David Lafata.

David Lafata po utkání:

Tomáš Rosický opět nastoupil do ligového zápasu, když v úvodním kole nového ročníku odehrál proti Bohemians 1905 dvacet minut.

„Na zápas nahlížím z dvou úhlů pohledu. Z jednoho šlo o krásné přivítání, hodně emotivní, takže fanoušci si ode mě zaslouží velké poděkování. Mohl to být nádherný večer, podepřený Lafatovým dvoustým gólem, ale inkasovanou brankou jsme si to zkazili,“ řekl Rosický.

„Bohemka si bod zasloužila, v závěru jsme si o vyrovnání hodně koledovali. Úplně jsme vyklidili střed pole, snad celé hřiště, vůbec jsme nepodrželi míč. Tempo bylo nahoru dolů a zejména ve fázi, kde už jsou hráči na klíčových pozicích natolik zkušení, že musíme standardku v závěru zvládnout,“ dodal Tomáš.

„Zásah do mužstva byl obrovský, velký počet nových hráčů, což pochopitelně chvíli trvá, než si to sedne. My Bohemku, ale musíme porážet. Máme tam momenty, které vypadají velice dobře, jenže je jich málo. Ve čtvrtek nás čeká odveta, která musí být výkonnostně odlišná od minulého čtvrtku. V Bělehradě jsme předvedli hodně ustrašený výkon, naopak na domácím stadionu musíme předvést lepší výkon,“ řekl zklamaný Rosický

„Co se týká stoprocentní výkonnosti, to zatím být nemůže, protože neustále něco doháním. Nicméně je to, ale dobré na to, abych byl použitelný do hry. Myslím si, že bylo vidět, že do soubojů chodím na plno a nijak si neulevuji,“ informoval Rosický.

Tomáš Rosický po utkání:

 Tisková konference trenér Bohemians Martin Hašek:

 Čtsa, kc, foto: cpa, www.sparta.cz 

 

 

 

Napsat komentář