V Edenu opět Slavia vítězí 1:0 gólem ze sporné penalty!

Slavia v sobotní ligové premiéře v Edenu nastoupila proti Teplicím v diametrálně odlišné sestavě,  než čtyři dny předtím v  pohárovém utkání s Borisovem. Tentokrát  v základu chybělo sedm hráčů, přesto domácím nakonec patřily tři body za vítězství.

Bylo to však utrápené vítězství a ještě gólem z diskutabilní penalty v 9. minutě za údajnou roku Vondráška. Rozhodčí Orel ji nařídil po kratší prodlevě na upozornění asistenta Patáka.  Vondrášek po zápase prohlašoval, že míč se mu odrazil od hlavy k noze,  měl pouze zdviženou ruku. „Rozhodčí je jen člověk, ale jeho rozhodnutí nás připravilo o bod“, řekl už zklidněný teplický obránce

Slávisté dobře začali a za stavu 1:0  mohl se v 38. minutě Altintop podruhé zapsat do listiny střelců, ale jeho brejk zlikvidoval brankář Grigar. To byla jedna z mála pohledných akcí domácích, kteří ve druhém poločase přenechali iniciativu hostům. Ti  promarnili nejméně dvě gólové šance. Tepličtí byli krajně nebezpeční po rohových kopech, v jednom případě  vyrovnávací gól visel na vlásku, ale v posledním okamžiku před brankovou čárou míč vykopl  Bílek.

V průběhu druhého poločasu, kdy hra Slavie byla plná nepřesností, jenom Zmrhal zahrozil vtipným lobem přes vyběhnuvšího brankáře Grigara, musel trenér Šilhavý reagovat   a poslat na hřiště postupně van Burena, Hušbauera a  na posledních deset minut i Ngadea, aby otupil ofenzívu hostí.

Po utkání trenér Jaroslav Šilhavý zdůvodnil  velké změny v sestavě obavami ze zranění  klíčových hráčů před pohárovou odvetou v Bělorusku. „Výsledkově jsme utkání zvládli, ale lehkost  nám chyběla, slavné to nebylo. Lopotná výhra má svou cenu“, zdůraznil.

Zklamání nad výsledkem dával  najevo trenér Teplic Daniel Šmejkal:  „Nemluví se mi dobře, protože si neodvážíme bod, který podle průběhu zápasu, bez ohledu na penaltu, byl reálný. Mrzí mě promarnně  šance Červenky a Vaněčka.“

SK Slavia Praha – FK Teplice 1:0 (1:0)

Branka: 9. min. Altintop z pokut. kopu.- Rozhodčí: Orel – Paták, Hájek. ŽK: Ščuk, Bílek – Vondrášek, Rezek, Jeřábek, Červenka. Diváci: 11 097.

Slavia: Laštůvka – Frydrych, Jugas, Bílek, Bořil – Souček, Ščuk (79.Ngadeu) – Mingazov (59. van Buren), Altintop (71. Hušbauer), Zmrhal – Mešanovič. Trenér: Šilhavý.

Teplice: Grigar – Vondrášek, Jeřábek, Šušnjar, Krob (89. Král) –  Ljevakovič, Kučera – Filo,  Rezek ( 81.Haljeta), Vošahlík – Vaněček (68. Červenka). Trenér Šmejkal.

Trenér Jozef Webr, Trenér Jaroslav Šilhavý po utkání: 

ČTSA  ( Přemysl Hrubý), foto: www.slavia.cz

 

 

 

Napsat komentář