Semih Kaya posilou Sparty

Sparťanský dres bude od nové sezóny oblékat další nový hráč. Po čtvrteční zdravotní prohlídce a úspěšně uzavřených jednáních na Letnou přichází turecký obránce Semih Kaya. Šestadvacetiletý fotbalista působil naposledy v Galatasaray Istanbul a se Spartou podepsal kontrakt na tři roky.

„Je to velmi důležitý krok v mé kariéře i s ohledem na to, že jsem nikdy nehrál mimo Turecko. Konzultoval jsem to i s manželkou, která je nadšená, že poznáme nové prostředí,“ uvedl Semih krátce po podpisu tříleté smlouvy se Spartou.

„V dresu Galatasaraye jsem odehrál spoustu velkých zápasů jak v lize, tak v Lize mistrů. Vyhrál jsem dost trofejí a byli jsme úspěšní. A můj cíl je navázat na to ve Spartě a slavit s novým klubem výhry ve všech soutěžích. Doufám, že budeme s novými spoluhráči úspěšní hned od úvodního zápasu,“ řekl Semih.

V uplynulé sezoně odehrál Kaya za Galatasaray 20 ligových zápasů, z toho 18 v základní sestavě, a dal dvě branky. Celkem má v turecké lize 166 startů a pět gólů. Dalších 26 utkání odehrál v evropských pohárech.

Na kontě má čtyři turecké tituly, tři výhry v poháru a pět v superpoháru. V sezoně 2011/12 byl zvolen nejlepším mladým hráčem turecké ligy, když vytvořil stoperskou dvojici s bývalým českým reprezentantem Tomášem Ujfalušim.

V minulosti působil také na hostováních v Gazientapsporu a Kartalsporu. Kaya oblékal dresy všech mládežnických reprezentací od patnáctky po jednadvacítku. V letech 2012 až 2015 odehrál také třiadvacet zápasů v dresu seniorského národního výběru.

Čtsa, Zdroj: www.sparta.cz

 

Napsat komentář