Prohlášení LFA – Novela Disciplinárního řádu

Informace o novince v Disciplinárním řádu, který bude nově platit pro nadcházející sezónu. Připraveno. Profesionální soutěže budou moci trestat simulování!

Návrh novely disciplinárního řádu, který Ligová fotbalová asociace předložila Fotbalové asociaci České republiky, bude schválen na nejbližším Výkonném výboru FAČR. V praxi tento akt dává možnost Disciplinární komisi Ligové fotbalové asociace od nadcházející sezóny dodatečně trestat hráče za simulování.

„Stávající disciplinární řád neumožňoval trestat simulování jako případ narušení řádného průběhu hry. To se díky této novele změní. Pro disciplinární komisi je to nástroj, jak podobné chování z profesionálních soutěží vymýtit,“ vysvětluje předseda disciplinární komise Richard Baček.

Jaký trest hrozí simulujícím hráčům? Může jít o trest zákazu činnosti až na dvě soutěžní utkání a uložení peněžité pokuty.

„Je to významný posun v boji proti nešvaru, který se v poslední době objevil nejenom v české nejvyšší soutěži. Očekávám, že si díky novelizaci disciplinárního řádu, každý z hráčů na hřišti rozmyslí, zda spadnout či akci dokončit,“ komentuje novinku po vzoru anglické Premier League Dušan Svoboda, předseda Ligové fotbalové asociace.

Daniel Hajný, ředitel komunikace profesionálních soutěží STES, a.s.

 

 

 

 

 

Napsat komentář