Deli podepsal novou smlouvu za 2 milióny měsíčně – Do Slavie přišel brankář Laštůvka

Mistrovská Slavia  v pražském Edenu  se už týden připravuje na novou sezónu. Prvním cílem slávistů, ale nesmírně těžkým, je postup do základní skupiny Ligy mistrů.

Není divu, že v Edenu chtějí mít  neméně kvalitní tým jako v uplynulé sezóně. I když uvolnili do zahraničí Baráka a Lüftnera, okamžitě našli náhrady.  Nejdřív to byl Jugas, po něm  Hromada. Významný přestup těchto dnů, brankář Laštůvka z Karviné, považovaný za nejlepšího v lize.  Nahradil by tak Pavlenku, pokud odejde do zahraničí.  Nabídka z Werderu Bremen – 1,5 milIónu euro nebyla adekvátní.

Trenér Šilhavý dá šanci mladíkům z juniorky,  kamerunskému obránci Kingueovi a útočníku Musovi z Chorvatska, kteří trénují s ligovým týmem a v přípravě s řadou utkání se ukáže, zda zůstanou v kádru. V plné přípravě je už  Švento, který měl minulou sezónu zdravotní problémy. Z hostování v Liberci se vrací Souček, který je ve výborné formě, což prokázal v reprezentačním týmu a nyní na mistrovství Evropy 21letých v Polsku.

Slávisté v iniciativě s  vyhledáváním nových hráčů nadále pokračují, ve výhledu jsou například Slovák Lobotka a Ukrajinec Rotanič. Peníze na přestupy jsou, což dokazuje i nevídaná měsíční gáže 2 milionů korun pro Deliho, který podepsal novou smlouvu.

Důležité bude soustředění v Rakousku, kde se vykrystalizuje  nejlepší možné složení týmu pro  kvalifikaci  o účast v základní skupině Ligy mistrů. Pro Slavii  bude v této kvalifikaci významný den 25. červenec.

ČTSA (ph), foto: cpa,

 

 

 

Napsat komentář