Z tolika lidí mám husí kůži, přiznává reprezentant Doubravský

Brno – V nastaveném čase osmifinálového utkání mistrovství Evropy v malém fotbale měl český reprezentant Bohumír Doubravský stoprocentní šanci, ale i tak brilantní technik může selhat. Netrefil prázdnou bránu a vzápětí dostali Bulhaři možnost standardní situace. Na vítězství České republiky 1:0 se však nic nezměnilo. „Už jsem víceméně slavil, a trošku jsem podcenil situaci. Málem jsme na to doplatili, díkybohu jsme to zvládli,“ oddechl si brněnský univerzál.

Domácí tým v brněnské aréně za Lužánkami opět hnaly téměř tři tisícovky diváků a hráči si na takovou kulisu teprve zvykají. „Atmosféra je vynikající, i když jsem trochu nervózní. Je tady dost lidí, asi jsem před tolika nikdy nehrál, menší tlak vnímám, ale postupně opadá. Pro mě je to hodně velká akce a atmosféra fakt neuvěřitelná, mám husí kůži,“ přiznal čtyřiadvacetiletý Doubravský.

Ve čtvrtek ve tři čtvrtě na sedm večer nastoupí čeští reprezentanti ve čtvrtfinále Eura proti Bosně a Hercegovině, která po výhře 1:0 vyřadila Chorvatsko. „Sledovali jsme jejich zápas z terasy a nachystáme se na ně. Ještě jeden krok a už dohrajeme celý turnaj dokonce. Myslím, že to zvládneme a medaili urveme,“ vyhlížel reprezentant.

S Bulharskem se český celek nadřel, rozhodl až ve 32. minutě Patrik Levčík. „Viděli jsme předtím dvouhodinový bulharský trénink, připravili se na nás fakt dobře a byl to hodně těžký zápas,“ souhlasil Doubravský.

Domácí výběr po přestávce vyměnil gólmany a vysunutý brankář Ondřej Bíro založil gólovou akci. „Zkoušeli jsme to v přípravě. Chtěli jsme původně točit celé dvě pětky i s gólmanem, ale to by se asi góloši uběhali,“ culil se. „Za zkoušku to stálo, myslím, že se varianta osvědčila. Uvidíme, co trenéři vymyslí dál,“ doplnil.

Už ve druhém zápase po sobě nastoupil v jedné pětce s brněnskými parťáky Patrikem Levčíkem a Tomášem Micou. „Už jsme našli sestavu a vyhovuje nám to, s Levčou jsme sehraní z Brna. Myslím, že tohle je správné složení,“ uvažoval hráč brněnského superligového týmu Gioia.

Před rokem na Euru chyběl, před dvěma lety se z chorvatského Vrsaru vrátil bez medaile, český tým v boji o bronz podlehl Bosně a Hercegovině. V Brně bojuje o nejcennější kovy ještě silnější mužstvo. „Tým je postavený luxusně, i když tady mohlo být plno dalších kluků, jsou tady jiní a parta je vynikající. Teď už jen urvat placku a můžeme oslavovat,“ přál si Doubravský.

Čtvrteční předkrm čtvrtfinálových utkání Eura obstará za Lužánkami od tří hodin odpoledne zápas širšího kádru české reprezentace s týmem nevidomých futsalistů z týmu Avoy MU Brno.

Jaroslav Kára, tiskový ME 2017

 

Napsat komentář