Tři sportovci a cestovatel dostali kola od českého výrobce Apache Bicykles

U Vltavy, na  výtoňské náplavce mohli ve středu večer vidět náhodní návštěvníci čtyři cyklisty prohánějících se na zbrusu  nových kolech českého výrobce Apache Bicykles.

Byli to vodní slalomář, stříbrný  olympijský medailista Vavřinec Hradílek, motocyklista, mistr Evropy v enduru Patrik Markvart,  mistr světa ve sjezdu na divoké vodě Antonín Haleš a cestoval Tadeáš Šíma.

Z krásného daru dokonalých kol Hawk a v případě Hradílka elektrokola, měli všichni nelíčenou radost. Hradílek si liboval jak bude jezdit k vodnímu kanálu v Troji, Markvartovi se bude hodit při letní přípravě na horských kolech, kterou preferuje trenér, pro Haleše bude  kolo impulzem ke změně v tréninkových plánech a mladý cestovatel  Šíma nový bicykl využije  na 14 tisícové dlouhé pouti po západním pobřeží Afriky. Je přesvědčen, že na kvalitním kole  dojede do cíle bez úhony.

Akci, jako velmi příkladnou  komentoval  muž, který je po úraze na  lyžích už 11 let na invalidovním vozíku, Heřman Volf, ředitel neziskovky Cesta za snem. Je duší hendikepovaných sportovců  a o sobě říká, že nebýt  vozíku neobjel by Evropu na kole s ručním pohonem a neřídil by nejdelší cyklo maraton v České republice. Brzy se s tímto statečným, obdivuhodným mužem setkáme v pražských Žlutých lázních při organizování kvadratlonu.

ČTSA(ph)

 

 

Napsat komentář