Do Sparty přichází Martin Dúbravka

Pátá letní posila míří na Letnou! Tříletou smlouvu se Spartou podepsal osmadvacetiletý slovenský brankář Martin Dúbravka, který po angažmá v Liberci přichází jako volný hráč.

Dúbravka je odchovancem Žiliny, kde se téměř ihned po svém příchodu do prvního mužstva stal jedničkou. V dresu ‚Šošonů‘ slavil jeden mistrovský titul a v sezoně 2010/2011 odchytal obě utkání play-off Ligy mistrů, v němž slovenský tým vyřadil právě pražskou Spartu. V základní skupině poté nastoupil do všech šesti duelů.

V roce 2014 poprvé oblékl dres dánského Esbjergu, s nímž si dvakrát zahrál Evropskou ligu. Před startem sezony 2016/2017 přestoupil do Slovanu Liberec, v jehož dresu odchytal 28 zápasů a v deseti případech vychytal čisté konto.

Dúbravka taktéž patří do kádru slovenské seniorské reprezentace. Nastoupil v posledním kvalifikačním klání na půdě Litvy a přispěl k vítězství svého týmu 2:1.

Běžela dvanáctá minuta utkání, kterým měla Sparta udělat první rázný krok do základní skupiny Ligy mistrů. V play-off nejprestižnější klubové soutěže byla proti Žilině favoritem a její pozici mohl potvrdit hned z kraje zápasu Leo Kweuke. Jenže jeho brejk vychytal mladý slovenský brankář Martin Dúbravka a plány týmu Josefa Chovance dostaly první závažnou trhlinu.

Téměř o sedm let později Martin Dúbravka na tom samém trávníku oblékl dres Sparty poté, co s letenským klubem podepsal tříletou smlouvu.

„V první řadě jsem tu zažil vynikající atmosféru, na ten zápas mám výborné vzpomínky. Rád se k tomu zápasu vracím, vyhráli jsme tu dva nula a pro mě to byl jeden z těch nejkrásnějších zápasů,“ vzpomíná nová brankářská posila Sparty.

Během následujících sedmi let si zachytal v Dánsku i ve Slovanu Liberec, nyní ho čeká další angažmá.

„Je to pro mě velká výzva. Je to pozitivní, pěkný krok v mé kariéře. Život je o výzvách a já se na novou zkušenost těším,“ uvedl Dúbravka bezprostředně po podpisu své nové smlouvy.

Během uplynulé sezony v Liberci zazářil a nabídek měl na stole hned několik, včetně té nové ze Slovanu. Upřednostnil ale tu letenskou.

„V Liberci byly vztahy nadstandardní a také mi nabídli prodloužení smlouvy, s panem Nezmarem jsme se ale od začátku bavili jen o roční. Já jsem se ale díval dál. Hrát za Spartu je výzva pro každého hráče,“ vysvětlil Dúbravka.

Na Letné ho ale mezi třemi tyčemi čeká ohromná konkurence. Překážka? Takhle svou pozici slovenský reprezentační brankář nevnímá.

„Uvědomuju si, že ve Spartě je na brankářském postu kvalita enormní. O to ale líp pro mě. Já se chci posouvat stále výše a konkurence je pro to ideální. Věřím, že se k vytouženému postu jedničky vypracuji,“ dodal Martin Dúbravka.

Čtsa, zdroj: www.sparta.cz

 

Napsat komentář